Mergi direct la conținut »
Ioan Neculaie, arestat preventiv. Magistrații au admis contestația procurorilor
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Ioan Neculaie, arestat preventiv. Magistrații au admis contestația procurorilor

Ioan Neculaie, arestat preventiv. Magistrații au admis contestația procurorilor

Ioan Neculaie a fost arestat preventiv, după ce, inițial, instanța a decis ca acesta să fie cercetat sub control judiciar. Omul de afaceri este acuzat de evaziune fiscală.

Curtea de Apel București a admis contestația formulată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, împotriva deciziei Tribunalului Brașov din 30 ianuarie. Instanța a decis, pe 30 ianuarie, ca milionarul să fie cercetat sub control judiciar.

Ioan Neculaie este acuzat de evaziune fiscală într-un dosar în care prejudiciul este de 10 milioane de euro. Omul de afaceri este acuzat că a scos ilegal bani din firmele pe care le controlează, bani proveniţi din vânzarea de jucători sau din vânzarea drepturilor de televizare ale unor meciuri susţinute de echipa FC Braşov. Potrivit anchetatorilor, după ce banii au fost scoși ilegal, Ioan Niculaie a creat un adevărat circuit financiar compus din firmele pe care le controlează, menit să dea o aparenţă de legalitate operaţiunilor derulate astfel.

Close
Închide
  Close