MENIU CAUTĂ
11 Oct. 2018 15:31

Ionuț Gologan, românul condamnat la moarte în Malaezia pentru trafic de droguri, ar putea scăpa de pedeapsa cu moartea!

Distribuie

Ionuț Gologan, românul condamnat la moarte pentru trafic de droguri, ar putea scăpa de pedeapsa capitală. Guvernul din Malaezia a decis abolirea pedepsei cu moartea, iar legea va fi discutată luni în Parlament. În aceste condiții, executarea tuturor pedepselor cu moartea va fi oprită, cel mai probabil, și Ionuț Gologan va fi inclus pe lista condamnaților iertați, pedeapsa urmând să fie comutată în închisoare pentru o perioadă de timp care nu a fost stabilită.

Singura problemă care se ridică este cea de retroactivitate a legii, dar, oricum, guvernul din Malaezia a primit deja felicitări din partea organizațiilor pentru drepturile omului.

Toate pedepsele cu moartea vor fi oprite. Definitiv”, a declarat ministrul Legii, Vui Keong, pentru Channel NewsAsia, relatează Digi24

Din moment ce abolim toate pedepsele cu moartea, nu ar mai trebui dusă la capăt nicio execuție”, a precizat oficialul malaezian, insistând ca nici execuțiile programate pentru următoarele zile să nu fie duse la capăt.

Ionuț Gologan a fost condamnat în 2016 pentru trafic de droguri și el este unul din cei 1200 de condamnați care sperau într-o minune. Execuțiile în Malaezia aveau loc prin spânzurare. O adevărată campanie pentru salvarea acestuia au dus-o familia dar și oficialii români, dar autoritățile nu au luat o decizie strict în cazul său.

Ionuţ Gologan, în vârstă de 26 de ani, din localitatea prahoveană Telega, este primul român condamnat la moarte după revoluția din 1989. El a fost prins, pe data de 26 iunie 2012 pe aeroportul din Kuala Lampur cu 2,5 kilograme de droguri de mare risc. A fost dus imediat într-o puşcărie de maximă siguranţă.


Emma Zeicescu și Claudiu Popa au fost puși sub învinuire pentru deținere și consum de droguri!


 

Citește mai multe despre malaezia pe Libertatea.

Comentarii