Începând de pe 7 iunie, timp de două săptămâni, timișorenii sunt invitați cu mic, cu mare, la Muzeul Național al Banatului. Aici este expusă o colecție deosebită de etichete de produse locale, folosite de la sfârșitul secolului al 19-lea și din perioada comunismului, scrie tion.ro. Colecția este inclusă în expoziția „PATRIMONIUM 2015”, o prezentare bogată a obiectelor care au intrat în posesia muzeului în ultimul an. De asemenea, evenimentul readuce în prim-plan și câteva dintre expozițiile din anul precedent.

„Este vorba despre activitatea întregului muzeu pentru că am pus și expozițiile făcute sau găzduite de muzeu în ultimul an. Am plecat de la achiziții, iar achizițiile aduc și donații. Dacă în 2013, la prima ediție, ne-am referit numai la achiziții acum am zis să pun și munca colegilor mei din restaurare, munca colegilor arheologi. Am pus și afișele expozițiilor trecut. Avem însă o achiziție foarte importantă pe care eu mi-am dorit-o de ani. Am încercat și pe proprietar să-l conving să o vândă a trebuit să găsim și noi bani, însă am achiziționat o frumoasă colecție de etichete. Nu este singura achiziție, dar din păcate este una dintre puținele de anul trecut. Totuși, e bine că au reînceput achizițiile la Muzeul Național al Banatului”, a explicat, pentru tion.ro, muzeograful Marius Șeptilici.

Reprezentantul muzeului a povestit și cum a reușit să-l convingă pe proprietar să vândă o importantă parte din interesanta colecție.

etichete3Icon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Cum au ajuns rasismul și sexismul scuze pentru ca statul român să nu mai aplice legea în cazuri de violență sexuală asupra fetelor