Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Jale la Spitalul de Copii din Iaşi! Copiii stau şi câte trei în pat! GALERIE FOTO

Jale la Spitalul de Copii din Iaşi! Copiii stau şi câte trei în pat! GALERIE FOTO

Situaţie de criză la Spitalul de Copii din Iaşi. Medicii pediatri sunt nevoiţi să ingrămădească în acelaşi pat câte doi sau chiar câte trei copii. Din acest motiv, aerul din saloane a devenit aproape irespirabil, iar părinţii fac nopţi albe pe scaune sau pe un colţ de pat. În acelaşi salon sunt îngrămădiţi copii cu afecţiuni diferite, existând posibilitatea ca micuţii să vină cu o boală, iar la externare să plece cu alta acasă.

De Gabriel Stoica,

Niciun părinte nu şi-ar dori să ajungă zilele acestea cu copilul la Spitalul Sf. Maria din Iaşi. Holurile şi saloanele din secţiile de Pediatrie şi Gastroenterologie sunt pline ochi. În fiecare zi se fac chiar şi câte 150 de internări, deşi există doar 75 de paturi. În aceste condiţii, revolta părinţilor se simte încă din sala de aşteptare.

“Noi am venit tocmai de la Bârlad cu fetiţa. Aşteptăm pe hol de câteva ore bune. E jale ce-i aici. Este foarte cald şi aerul este irespirabil’, a spus o mamă revoltată.

Valul de viroze cauzate de variaţiile de temperatură şi afecţiunile digestive au dus la această situaţie total neplăcută, care prevede, practic, internări pe bandă rulantă. Coşmarul părinţilor şi a micuţilor începe în momentul în care ajung în saloanele mici, supraaglomerate.

„Nu se poate respira. Nu se pot face manevrele noastre medicale în primul rând. Aşa este toată secţia. Uitaţi-vă în patuţul acesta stă mama, un copil şi un alt copil. Nu este corect!”, a spus Gina Munteanu, asistenta şefă a secţiei de Gastroenterologie.

„Este foarte greu, mai ales noaptea. A fost o mamă care a stat într-un pătuţ din acsta, mic. Avea picioarele amorţite, fiecare mamică îşi lasă copilul în pătuş şi ea stă alături, în picioare sau pe un colţ de pat”, a povestit Maria Antohi, una dintre mămicile internate cu copilul în spital.

Medicii pediatrii recunosc că se confruntă cu o situaţie-limită. Nu pot refuza internările, mai ales că la Spitalul Sf. Maria ajung copii din toate judeţele din regiunea Moldovei.

„Variaţiile termice fac ca în atmosferă să circule viruşi, bacteria, iar îmbolnăvirea se face foarte uşor. Toate cazurile sunt urgente. Un medic nu se poate juca în astfel de cazuri”, a declarat prof. dr. Marin Burlea, şeful secţiei de Gastroenterologie.

Close
Închide
  Close