De Răzvan Luțac, Mihai Toma,

În această seară, fostul manager al Spitalului Malaxa din Capitală, Florin Secureanu, a postat o fotografie cu o cutie ce conține un test rapid pentru coronavirus.

Postarea lui Florin Secureanu, care are numele pe Facebook Adrian Florin

Florin Secureanu susține că face livrarea “în 4 zile”, însă n-a răspuns, deocamdată, cerințelor reporterului Libertatea și ale altor urmăritori care îl întrebau, pe Facebook, cât costă o cutie.

În specificații, testul ar da rezulate cu o exactitate mai mare de 97%, totul în doar 2 minute.

Libertatea a identificat proveniența cutiei: aceasta ar fi produsă de chinezii de la Orient Gene Biotech din Zhejiang și se vindea și pe internet, de exemplu pe site-ul alibaba, cu 1,60$, stocul fiind epuizat în acest moment.

Testul pe care Florin Secureanu anunță că îl vinde

De doi ani de zile, Florin Secureanu este judecat într-un dosar de corupție început după o investigație a echipei GSP / Libertatea. Cu toate acestea, următorul termen este stabilit abia în luna mai din cauza crizei coronavirus.

Acesta este acuzat că a scos de peste 1.000 de ori bani din vistieria spitalului Malaxa din Capitală printr-o firmă fantomă, dar investigațiile ziariștilor Libertatea au scos la iveală și alte probleme, precum bijuterii cumpărate în contul “curățării instrumentarului ginecologic” ori contracte supraevaluate.

Medic la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Hunedoara: “DSP ține testele COVID-19 la sertar”
Recomandări

Medic la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Hunedoara: “DSP ține testele COVID-19 la sertar”

 

Deși 7 angajați ai Spitalului Malaxa și contractanți ai spitalului au fost condamnați cu suspendare în 2018, în cazul disjuns al fostului manager de spital nu s-a dat încă o primă decizie.

După ce a fost arestat preventiv și la domiciliu, Secureanu este, în acest moment, medic balneolog la spitalul din Jibou, Sălaj.

Până la ora publicării acestui material, fotografia a rămas pe profilul de Facebook lui Secureanu.

Cazul Secureanu-Malaxa este, probabil, cel mai cunoscut caz de corpuție din rândul managerilor de spital din România. Toate episoadele investigației le poți citi aici

Citeşte şi:

Numărul deceselor în România din cauza coronavirusului a ajuns la 79

“Uitaţi-vă la ”Colectiv” pe HBO! Ca să înţelegeţi că dacă nu era presa din România, acum ne dezinfectam cu apa chioară de la Hexi!”

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”
GSP.RO

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres
HOROSCOP

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres