Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Jurnalul intim al Margăi Barbu este scos la licitație. Se vinde și pălăria purtată de frumoasa actriță în „Haiducii lui Șaptecai”

Jurnalul intim al Margăi Barbu este scos la licitație. Se vinde și pălăria purtată de frumoasa actriță în „Haiducii lui Șaptecai”

Jurnalul intim al Margăi Barbu este scos la licitație, alături de celebra „pălărie din fetru”, purtată în filmul "Haiducii lui Șaptecai" de către frumoasa actriţă care a interpretat-o pe năbădăioasa hangiţă Aniţa. Tot la licitație urmează să fie vândută și misterioasa pipă a scriitorului Eugen Barbu, „pe care nimeni n-a văzut-o fumegând” vreodată.

Licitația patrimoniului Eugen și Marga Barbu va avea loc marți, 8 mai, și aduce la lumină obiecte şi documente inedite care oglindesc viaţa celebrului cuplu: jurnale intime, manuscrise, cărţi, fotografii, piese de mobilier, precum şi misterioasa pipă a lui Eugen Barbu, „pe care nimeni n-a văzut-o fumegând” vreodată.

Director de reviste, jurnalist, pamfletar, polemist, publicist, romancier, scenarist, om politic român, scriitorul Eugen Barbu a rămas în literatura română prin romanul său ”Groapa”, dar şi prin publicaţia „România Mare”. Soția sa, Marga Barbu, cunoscută actriţă de film şi teatru, i-a fost alături o bună parte din viaţă.

Nu este o noutate că scriitorii s-au tot certat, indiferent de epocă. Disputele nu aveau legătură cu opera sau cu ideile lor, ci cu grupurile de interese din care făceau parte. Este şi cazul linşajului public şi acuzele reciproce dintre Eugen Barbu şi nu mai puţin bătăiosul Zaharia Stancu.

Sunt scoase la licitație obiecte din biblioteca lui Eugen Barbu, cu dedicații ale autorilor pentru ei. Așa se face că „Manifest pentru sănătatea pământului”, de Adrian Păunescu, București, 1980 are un preț de pornire de 20 de euro. De la aceeași sumă pornește licitația și pentru „Aforisme”, de Corneliu Vadim Tudor, București, 2002.

Pe de altă parte, tot la licitație se vând și obiecte care au aparținut celebrei actrițe Marga Barbu care a fascinat generații prin roluri fabuloare, precum cel al hangiței Anița în filmele cu haiduci.

Astfel, „Jurnalul intim” al Margăi Barbu se vinde la licitație cu un preţ de pornire 25 de euro, iar celebra purtată în filmul „Haiducii lui Șaptecai” de către frumoasa actriţă ar putea fi cumpărată de pasionați cu cel puțin 100 de euro.

Licitația este organizată online de Artmark, iar obiectele vor putea fi văzute, înainte de eveniment, la Palatul Cesianu Racoviță, situat pe strada C. A. Rosetti numărul 5 din București.


Citește și FOTO EXCLUSIV/ Giani din Las Fierbinți are lanțuri de brand din Anglia. „Magazinele noastre nu au acoperit necesarul lui de bijuterii”


 

 
 
Close
Close
Închide