Linia de tramvai 21 va beneficia de un gard de protecție, după modelul liniei 41

11 septembrie 2017 17:24 De: ,

Linia de tramvai 21 va beneficia de un gard de protecție, după modelul liniei 41. Consilierii generali ai Capitalei au votat, luni, delimitarea liniei de tramvai 21 faţă de traficul auto general, după modelul liniei 41, lucrare ce urmează să fie realizată în decurs de două luni. Valoarea totală a obiectivului este de 3,9 milioane lei, iar valoarea de construcţii-montaj este de 3,3 milioane lei.

Consilierii generali au votat, astfel,  indicatorii tehnico-economici pentru acest obiectiv de investiţii. Finanţarea investiţiei se va asigura din bugetul propriu al Municipiului Bucureşti.

„Circulaţia tramvaielor pe traseul liniei 21 (cuprins pe tronsonul şos. Colentina, Calea Moşilor între bucla de întoarcere Helitube şi b-dul Carol) este îngreunată în prezent de cea a autovehiculelor care pătrund pe ampriza liniei de tramvai, neputându-se asigura o frecvenţă de circulaţie constantă, conform graficelor stabilite. (…) În cazul instituirii căii proprii pe un tronson de 7 km c.d. se obţine o viteză medie de exploatare de 15,4 km/h, respectiv o capacitate de transport de 4.559 călători/oră şi sens, cu circa 18% mai mult decât în prezent. La menţinerea intervalului de succedere actual, pe cale proprie se poate obţine o reducere a parcului circulant de la 18 la 15 vehicule”, se arată în expunerea de motive semnată de primarul general, Gabriela Firea.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea declara recent că dorește transformarea liniei de tramvai 21, din zona Colentina, pe modelul succesului pe care l-a înregistrat linia 41, și anume această linie de tramvai să fie protejată printr-un gărduleț, astfel încât autoturismele să nu mai poată să pătrundă pe linia de tramvai și să blocheze astfel circulația.

”În această perioadă avem obținute toate avizele, autorizațiile. La acestea s-a lucrat pe parcursul verii și acum practic se implementează proiectul”, a afirma primarul Capitalei, după lansarea proiectului „Stații Verzi”.

Citește și: Studiu eJobs: Angajații români consideră că merită salarii cu 1.000 de lei mai mari decât cele pe care le au în prezent

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro