Relatarea livetext Libertatea a războiului din Ucraina s-a mutat aici: LIVETEXT Război în Ucraina, ziua 782.

14 apr. - Acum 2 saptamani
14-04-2024

Zelenski: Avem nevoie de ajutor de la aliaţii noştri cu apărare antiaeriană, ca Israelul

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski afirmă că Ucraina are nevoie de ajutor din partea aliaţilor săi pentru a se apăra de atacurile aeriene, la fel cum Israelul s-a bazat pe aliaţii săi pentru a distruge ameninţările inamice, relatează Reuters, citată de Agerpres.

„Întreaga lume a văzut că Israelul nu a fost singur în apărarea sa – ameninţările din aer au fost distruse de asemenea de aliaţii săi”, a spus duminică Zelenski în discursul său video transmis, ca de obicei, în cursul serii. „Iar când Ucraina spune că aliaţii nu pot închide ochii la rachetele şi dronele ruseşti, înseamnă că este necesar să se acţioneze, şi să se acţioneze puternic”, a adăugat el.

Mai multe detalii: Zelenski: Avem nevoie de ajutor de la aliaţii noştri cu apărare antiaeriană, ca Israelul

14 apr. - Acum 2 saptamani
14-04-2024

Compania Rheinmetall a produs primele arme în Ucraina

Compania Rheinmetall a început să producă arme în Ucraina din componente germane, a anunțat directorul general al Ukroboronprom, German Smetanin.

Gala Premiilor Gopo 2024. Lista completă a câștigătorilor ediției 18 la Oscarurile românești
Recomandări
Gala Premiilor Gopo 2024. Lista completă a câștigătorilor ediției 18 la Oscarurile românești
14 apr. - Acum 2 saptamani
14-04-2024

2 morți în urma bombardamentelor ucrainene din regiunea Herson, anunță rușii

Forțele Armate ucrainene au lansat un atac în districtul Kahovka, regiunea Herson. 2 civili au fost uciși și o altă persoană a fost rănită, a afirmat guvernatorul regional Vladimir Saldo, citat de Izevstia.

„Din cauza unui atac terorist al militanților președintelui ucrainean Zelenski asupra clădirilor rezidențiale din districtul municipal Kahovka, 2 persoane au fost ucise, una în satul Țarskoie, cealaltă în Kahovka, iar o a treia a fost transportată la spital”, a indicat șeful regiunii, pe canalul său Telegram.

Potrivit Kommersant, doi angajați ai Ministerului rus pentru Situații de Urgență au fost răniți la Gorlovka, în autointitulata Republică Populară Donețk, în urma unui atac cu drone.

14 apr. - Acum 2 saptamani
14-04-2024

Rușii anunță un atac în regiunea Krasnodar, Kievul – unul la Harkov. Părțile afirmă că au doborât toate dronele

Ministerul Apărării de la Moscova a transmis că 10 drone ucrainene au atacat regiunea Krasnodar din Federația Rusă, în această dimineață. Rușii asigură că „toate UAV-urile de tip avion au fost distruse”.

La rândul lor,, forțele de apărare aeriană ucrainene au distrus toate cele 10 Shahed-uri lansate de Rusia în regiunea Harkov.

Anna Gevorgyan, expert armean în relații internaționale: „Retorica «drepturilor istorice», folosită de Azerbaidjan în relația cu Armenia, seamănă cu poziția lui Putin față de Ucraina”
Recomandări
Anna Gevorgyan, expert armean în relații internaționale: „Retorica «drepturilor istorice», folosită de Azerbaidjan în relația cu Armenia, seamănă cu poziția lui Putin față de Ucraina”

Comandantul Forțelor Aeriene de la Kiev, generalul locotenent Mikola Oleșciuk, a precizat că „ocupanții ruși au atacat cu 10 UAV-uri de atac Shahed trase din regiunea Kursk, precum și cu 4 rachete ghidate antiaeriene S-300/S-400. din regiunea Doneţk ocupată”. Generalul ucrainean, citat de Ukrainska, Pravda, a spus că „toate dronele au fost doborâte în regiunea Harkov de unitățile de rachete antiaeriene și grupurile mobile”

14 apr. - Acum 2 saptamani
14-04-2024

Atacuri în Harkov: „O zonă de pericol”

Atacurile cu drone din timpul nopţii de sâmbătă spre duminică ale Rusiei asupra Ucrainei s-au concentrat asupra oraşului Harkov, continuând un model care pare să se repete în ultimele săptămâni, au anunţat duminică autorităţile ucrainene, transmite Agerpres, care citează DPA.

„Harkovul este o zonă de pericol. Oraşul este atacat cu drone Shahed”, a postat primarul Ihor Terehov pe aplicaţia de Telegram cu puţin timp înainte de miezul nopţii.

Forţele aeriene ucrainene au raportat a doua zi că toate cele 10 drone lansate de Rusia asupra regiunii Harkov au fost interceptate.

Potrivit guvernatorului Oleh Sinehubov, atacul aerian a vizat infrastructura critică din acest oraş situat la circa 40 de kilometri de granița cu Rusia.

Postul naţional de radio Suspilne a informat că s-au înregistrat întreruperi în alimentarea cu energie electrică în unele părţi ale orașului.

Imagini de la arestarea Prințului Paul de la un resort din Malta. Poliția Română: Nu a opus rezistență. VIDEO
Recomandări
Imagini de la arestarea Prințului Paul de la un resort din Malta. Poliția Română: Nu a opus rezistență. VIDEO
14 apr. - Acum 2 saptamani
14-04-2024

Generalul ucrainean Sîrskîi spune că trupele ruse au primit ordin să ocupe Ceasiv Iar până la 9 mai

Comandantul-șef al armatei ucrainene, generalul Oleksandr Sîrskîi, estimează că Rusia vrea să ocupe orășelul Ceasiv Iar, din regiunea Donețk, până în data de 9 mai, când sărbătorește cu mare pompă victoria împotriva Germaniei naziste.

Într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, generalul Sîrskîi afirmă că invadatorii ruși își concentrează acum eforturile pentru a străpunge apărarea ucraineană la vest de orașul Bahmut și pentru a captura localitatea Ceasiv Iar, situată pe direcția Kramatorsk.

Potrivit acestuia, rușii au un avantaj numeric în zonă, dar încercările lor au fost zădărnicite cu drone FPV (first-person view) și focuri de artilerie.

Mai multe detalii aici: Generalul ucrainean Sîrskîi spune că trupele ruse au primit ordin să ocupe Ceasiv Iar până la 9 mai. Importanța strategică a acestei localități

14 apr. - Acum 2 saptamani
14-04-2024

Ucraina vrea un sistem de apărare aeriană IRIS-T

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat sâmbătă seara că negociază cu Germania pentru obținerea unui sistem suplimentar de apărare aeriană IRIS-T, precum și rachete pentru sistemele de apărare aeriană existente.

Această declarație survine după ce Germania a anunțat că va furniza Ucrainei încă un sistem de apărare antiaeriană Patriot, pe fondul intensificării atacurilor rusești.

14 apr. - Acum 2 saptamani
14-04-2024

Bilanțul pierderilor rusești pe câmpul de luptă din Ucraina

Aproape 900 de soldați ruși au fost eliminați în ultima zi, afirmă Statul Major General al Ucrainei într-o nouă actualizare a pierderilor înregistrate de Moscova pe câmpul de luptă.

14 apr. - Acum 2 saptamani
14-04-2024

Ucraina construiește două noi reactoare nucleare

Ucraina a început să construiască două noi reactoare, de fabricaţie americană, la o centrală nucleară din vestul ţării, în condiţiile în care infrastructura energetică ucraineană este atacată masiv de Rusia, relatează Agerpres, care citează France-Presse și DPA.

Joi, muncitori de la centrala de la Hmelnîţkîi au turnat primul metru cub de beton pentru noile reactoare, care vor folosi tehnologie americană, un gest simbolic realizat lângă steagurile Ucrainei şi SUA.

Proiectul îşi propune să îmbunătăţească securitatea energetică a Ucrainei şi să reducă dependenţa sa de tehnologia nucleară rusă.

Printre invitaţii la ceremonie s-au numărat preşedintele operatorului ucrainean Energoatom, Petro Kotin, ministrul ucrainean al Energiei, Gherman Galuşcenko, şi ambasadoarea SUA în Ucraina, Bridget Brink.

„Acesta este răspunsul nostru pentru terorişti, acesta este răspunsul nostru pentru invadatori. Astăzi vorbim despre viitor, despre stabilitate”, a spus ministrul Galuşcenko.

Rusia plănuieşte o ofensivă de amploare care vizează patru regiuni din Ucraina

Este posibil ca Rusia să se pregătească pentru o ofensivă pe scară largă la sfârșitul primăverii sau în vară, intenționând să cucerească mai multe teritorii în regiunile Donețk, Herson, Luhansk și Zaporojie, scrie Financial Times, citând oficiali ucraineni și occidentali, notează Ukrainska Pravda.

Potrivit sursei citate, oficialii de la Kiev sunt, de asemenea, îngrijorați de faptul că Moscova ar putea plănui un asalt şi asupra Harkovului, al doilea oraș ca mărime din nord-estul Ucrainei.

Cu şase reactoare în funcţiune, centrala de la Hmelnîţkîi va deveni cea mai mare din Europa, depăşind-o pe cea de la Zaporojie, a subliniat Petro Kotin.

Centrala nucleară de la Hmelnîţkîi este situată în vestul Ucrainei, o zonă relativ sigură, însă vizată de asemenea de atacurile ruse, în condiţiile în care aici se află o bază aeriană importantă.

Germania va trimite în Ucraina încă un sistem de apărare antiaeriană Patriot

Berlinul va furniza Ucrainei încă un sistem de apărare antiaeriană Patriot, pe fondul intensificării atacurilor rusești, a anunțat Ministerul german al Apărării la 13 aprilie, potrivit The Kyiv Independent. Președintele Volodimir Zelenski i-a mulțumit cancelarului german Olaf Scholz, afirmând că Berlinul s-a angajat, de asemenea, să livreze rachete pentru sistemele de apărare aeriană pe care Ucraina le are deja în serviciu.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Ce document trebuie să ai ca să-ți deconteze statul cei 20.000 de lei pentru montarea panourilor fotovoltaice. E obligatoriu în Programul Casa Verde Fotovoltaice
FANATIK.RO
Ce document trebuie să ai ca să-ți deconteze statul cei 20.000 de lei pentru montarea panourilor fotovoltaice. E obligatoriu în Programul Casa Verde Fotovoltaice
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12 ani de relație: "Este doar..."
Viva.ro
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12 ani de relație: "Este doar..."
Acasă la Dana Nălbaru și la Dragoș Bucur. Uite-i cum muncesc pământul la Moșteni-Greci! Actorul ară cu tractorul, solista și fiica ei văruiesc pomii în livadă
Libertateapentrufemei.ro
Acasă la Dana Nălbaru și la Dragoș Bucur. Uite-i cum muncesc pământul la Moșteni-Greci! Actorul ară cu tractorul, solista și fiica ei văruiesc pomii în livadă
Au întors toate privirile. Detalii din tribunele stadionului de la Galați + tatuajul special al lui Iancu
GSP.RO
Au întors toate privirile. Detalii din tribunele stadionului de la Galați + tatuajul special al lui Iancu
Florin Piersic, operat de urgență. În ce stare se află celebrul actor
FANATIK.RO
Florin Piersic, operat de urgență. În ce stare se află celebrul actor
Reacțiile militarilor ucraineni după ce au folosit o armă românească împotriva rușilor: „Am oprit pentru că fierbea” | VIDEO
Știrileprotv.ro
Reacțiile militarilor ucraineni după ce au folosit o armă românească împotriva rușilor: „Am oprit pentru că fierbea” | VIDEO
Jennifer Lopez, prinsă cu minciuna. Cum arată în realitate și cum e prezentată publicului / FOTO
Unica.ro
Jennifer Lopez, prinsă cu minciuna. Cum arată în realitate și cum e prezentată publicului / FOTO
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
Orangesport.ro
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un cartier riscă să rămână izolat: "Am început să ne mutăm lucrurile"
Observatornews.ro
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un cartier riscă să rămână izolat: "Am început să ne mutăm lucrurile"
Horoscop 30 aprilie 2024. Vărsătorilor le revine dorul de ducă și nu mai caută motive să refuze deplasările, oriunde ar fi
HOROSCOP
Horoscop 30 aprilie 2024. Vărsătorilor le revine dorul de ducă și nu mai caută motive să refuze deplasările, oriunde ar fi

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI