Mergi direct la conținut »
Liviu Dragnea anunţă că alocaţiile copiilor vor fi mărite: "Aşteptăm motivarea CCR pe legea plafoanelor"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Liviu Dragnea anunţă că alocaţiile copiilor vor fi mărite: "Aşteptăm motivarea CCR pe legea plafoanelor"

Liviu Dragnea anunţă că alocaţiile copiilor vor fi mărite: „Aşteptăm motivarea CCR pe legea plafoanelor”

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, la Parlament, că alocaţiile pentru copii vor fi crescute, după ce Curtea Constituţională a anunţat că legea bugetului de stat pe 2019 este constituţională.

De Valentina Postelnicu,

Întrebat cum comentează faptul că CCR a admis sesizarea preşedintelui asupra Legii pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2019, Dragnea a spus: „Alocaţiile vor fi crescute. În momentul în care Klaus Iohannis va promulga legea bugetului, Guvernul va adopta imediat o ordonanţă de urgenţă care să mărească alocaţiile copiilor”.

El a menţionat că deocamdată Parlamentul aşteaptă motivarea CCR pe legea plafoanelor, care a fost declarată neconstituţională.

„Cum apare motivarea Curţii – eu nu am criticat niciodată şi nu voi critica deciziile CCR şi nici nu voi pune presiune să iasă mai repede – imediat ce va ieşi motivarea Curţii în ceea ce priveşte legea privind plafonarea (…) o vom adopta în procedură de urgenţă aşteptând ulterior să vedem ce face Klaus Iohannis cu bugetul, că s-ar putea să-l retrimită în Parlament. Poate e supărat de anumite capitole. Suntem pregătiţi să adoptăm rapid, în cele mai scurte termene prevăzute de regulament şi de Constituţie”, a spus Dragnea, la Parlament.

CCR a declarat neconstituţională legea de aprobare a plafoanelor. Legea fusese modificată de PSD-ALDE în vederea majorării deficitului bugetar, pentru plata alocaţiilor majorate, în urma amendamentului PNL adoptat în plenul Parlamentului, la dezbaterea bugetului de stat pe 2019. Prin proiect, s-a modificat deficitul bugetar, la 2,76 % din PIB în 2019. faţă de 2,55, cât era în varianta iniţială.

Citeşte şi: Ce mai cumpără la suprapreț un spital din România: Marmită de patru ori mai scumpă, spirometru umflat de trei ori, ouă și ulei la preț dublu!

Close
Închide
  Close