Mergi direct la conținut »
Liviu Dragnea, ironizat de un oficial al Bisericii Catolice. „Am un proces azi. N-am putut să mă îmbolnăvesc şi să mă internez”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Liviu Dragnea, ironizat de un oficial al Bisericii Catolice. „Am un proces azi. N-am putut să mă îmbolnăvesc şi să mă internez”

Liviu Dragnea, ironizat de un oficial al Bisericii Catolice. „Am un proces azi. N-am putut să mă îmbolnăvesc şi să mă internez”

Liviu Dragnea, internat în spital pentru dureri de coloană, a fost ținta ironiilor unui oficial al Bisericii Catolice. Purtătorul de cuvânt al Bisericii Romano-Catolice a scris pe Facebook că are un proces luni şi nu a putut să se interneze în weekend pentru a scăpa de el. Nu i-ar fi folosit însă, a mai spus Francisc Doboş, pentru că, a zis el, procesul său este unul de conștiință.

De Mihai Niculescu,

Am un proces azi. N-am putut să mă îmbolnăvesc şi să mă internez în weekend ca să scap. Oricum nu mi-ar fi folosit pentru că procesul meu e unul de conştiinţă. Voiam de fapt să vă/îmi (re)propun reflecţia despre ipocrizie de zilele trecute. Sigur prinde bine cuiva. În primul rând mie. Ipocrizia (încerc să o demasc mai întâi în mine). Să fim persoane, nu personaje”, a scris purtătorul de cuvânt al Arhidiecezei Romano-Catolice.

Francisc Doboş a continuat, expunând public o o reflecţie a părintelui Raniero Cantalamessa, arată Mediafax: „Ipocrizia “ne face să transformăm viaţa în teatru în care să recităm pentru o audienţă; să purtăm o mască, să încetăm să mai fim o persoană pentru a deveni un personaj. Şi există o mare diferenţă între persoană şi personaj. Personajul înseamnă corupţia persoanei. Persoana este un chip, personajul este o mască. Persoana este nuditate radicală, personajul este tot îmbrăcăminte, tot machiaj. Persoana este autentică şi esenţială, personajul este ficţiune şi artificial. Persoana are convingeri, personajul joacă un scenariu”.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea


Citește și: Partidele europene de dreapta au aceleași obiective ca socialiștii, dar vor să le atingă în moduri diferite. „Salarii egale în Est și Vest” versus „Aceleași standarde de viață în toate țările”


 

Close
Închide
  Close