De Adrian Văduva,

Mişcarea prin care Călin Popescu Tăriceanu a încercat să-i scindeze pe liberali va fi recompensată de către Victor Ponta. Astfel, fostul premier liberal şi preşedintele PSD, Victor Ponta, au avut o scurtă convorbire legată de sprijinul pe care PSD, PC şi UNPR sunt dispuse să îl acorde fostului liberal pentru a deveni noul preşedinte al Senatului în locul lui Crin Antonescu, informează România TV.
La întâlnirea celor doi oameni politici şi-au mai făcut apariţia Ilie Sărbu, socrul premierului, dar şi preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea.
Discuţiile precedă şedinţa de luni a plenului Senatului în care este programată alegerea unui nou preşedinte al Senatului, în urma demisiei din această funcţie a lui Crin Antonescu.
Anterior, Ponta susţinea că preferă ca la conducerea Senatului să fie o personalitate de centru-dreapta pentru a păstra mesajul originar al USL, ca la conducerea ţării să se afle reprezentate mai multe forţe politice. În plus, premierul a declarat că pe Călin Popescu-Tăriceanu îl recomandă experienţa şi prestanţa pentru această funcţie, dar decizia va fi luată luni de către grupul senatorial al PSD.
„Eu cred că la condcuerea Senatului ar trebui să fie cineva de centru-dreapta. Pe Călin Popescu-Tăriceanu îl recomandă şi experienţa şi prestanţa. Dacă va candida, eu cred că are calităţile pentru a fi al doilea om în stat”, a declarat Victor Ponta.
Acesta a precizat că o eventuală susţinere a lui Popescu-Tăriceanu este condiţionată de decizia pe care o vor lua senatorii PSD, adăugând că a discutat deja cu unii dintre ei şi ar agrea această variantă.
„Este vorba de a păstra ideea ce a stat la baza USL. Ideea de a avea cât mai multe forţe politice în conducerea statului este valabilă în continuare”, a mai spus Ponta.

Becali i-a dat Teodorei 1 milion de euro la nuntă. Cât a primit de la frații Ioan şi Victor Becali
GSP.RO

Becali i-a dat Teodorei 1 milion de euro la nuntă. Cât a primit de la frații Ioan şi Victor Becali

Horoscop 15 octombrie 2019. Capricornii fac un pas important pe plan profesional
HOROSCOP

Horoscop 15 octombrie 2019. Capricornii fac un pas important pe plan profesional