De Flavius Toader,

„Judecătorii Curții de Apel București au decis în Adunarea Generală ca în măsura în care puterea judecătorească nu va fi recunoscută ca fiind una dintre cele trei puteri ale statului iar guvernul își va menține intenția de a afecta drepturile salariale ale judecătorilor, dar și ale întregului personal din justiție, începând cu data de 23 decembrie 2019, activitatea instanței va fi suspendată, pe timp nelimitat, cu excepția cauzelor cu măsuri preventive în materie penală”, se arată într-un comunicat al Curții de Apel București.

De asemenea, prin Hotărârea Adunării Generale a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Prahova din data de 19.12.2019, urmare a „propunerilor legislative de natură să afecteze independenţa sistemului de justiţie şi pentru eliminarea imixtiunilor politice”, s-a stabilit ca, începând cu data de 20.12.2019, activitatea de judecată, cu excepţia cauzelor urgente, să fie suspendată.

„Durata suspendării, decisă prin Hotărârea Adunării Generale a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Prahova, va fi reevaluată la începutul lunii ianuarie 2020 în funcţie de respectarea climatului de independenţă necesar înfăpturirii actului de justiţie în condiţii optime şi în beneficiul cetăţenilor”, a comunicat Tribunalul Prahova.

O decizie similară a luat și Tribunalul Galați: „La Tribunalul Galati am hotarat azi (20 decembrie – n. red.), cu referire la pensiile de serviciu si sporul pentru conditii vatamătoare, suspendarea activitatii de judecata, mai putin cauzele urgente”.

Citeşte şi:

Cât de ușor cad copiii pradă drogurilor legale. Crăciunul lui Cristi

Starea Libertății. Dragoș Pătraru, despre procesele lungi și verdictele complet diferite de la o instanță la alta. „Avem nevoie de VAR, ca la fotbal?”

Un microbuz care aducea români din Londra, de Crăciun, implicat într-un grav accident în Neamț. Doi morți și șapte răniți

Horoscop 29 martie 2020. Fecioarele sunt preocupate de imagine
HOROSCOP

Horoscop 29 martie 2020. Fecioarele sunt preocupate de imagine