Mergi direct la conținut »
Mai mulți cetățeni europeni din Marea Britanie au primit scrisori prin care erau anunțați că trebuie să părăsească țara
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Mai mulți cetățeni europeni din Marea Britanie au primit scrisori prin care erau anunțați că trebuie să părăsească țara

Mai mulți cetățeni europeni din Marea Britanie au primit scrisori prin care erau anunțați că trebuie să părăsească țara. Ministrul de Interne a declarat că cele 100 de scrisori au fost trimise din greșeală.

Aproximativ 100 de scrisori au fost trimise „în mod eronat” cetățenilor UE care trăiesc în Marea Britanie, spunându-le că riscă ”detenția”.

Informația a devenit publică după ce o profesoară universitară finlandeză Dr. Eva Johanna Holmberg, căsătorită cu un cetățean britanic, care are dreptul de rezidență în Marea Britanie a primit o astfel de scrisoare. sunt responsabili pentru „detenție”.

Dr. Eva Johanna Holmberg a declarat că nu își poate crede ochilor când a aflat că are la dispoziție o lună pentru a părăsi țara. Scrisoarea primită spunea că riscă ”detenția” în cazul în care nu părăsește țara în termen de 30 de zile.

Ministerul de Interne al Marii britanii a reacționat imediat după ce informația privind scrisorile a apărut în presă și a spus că a fost o neînțelegere și că drepturile cetățenilor UE în Marea Britanie „rămân neschimbate”.

De asemenea, miercuri, ministerul de Interne a contactat-o personal pentru a-și cere scuze – la șase zile după ce a primit scrisoarea.

Ministerul a transmis că toți cei care au primit o scrisoare vor fi contactați pentru a „clarifica faptul că pot să o ignore”. „Un număr limitat de scrisori au fost emise din greșeală și am căutat de urgență motivele pentru care sa întâmplat acest lucru”, a adăugat un purtător de cuvânt.

Scrisorile au fost trimise chiar în timp ce Marea Britanie este în negocieri privind ieșirea din blocul comunitar și a promis un acord generos pentru cetăţenii UE după Brexit. Această eroare a ridicat însă numeroase semne de îngrijorare pentru cei 3,2 milioane de cetățeni ai UE care trăiesc în Marea Britanie.


Citșete și: Despăgubiri uriașe în cazul unei femei care a făcut cancer ovarian din cauza pudrei de talc


Close
Închide
  Close