Mergi direct la conținut »
Marinarii români răpiți în Togo au fost eliberați după aproape o lună. Anunțul făcut de MAE
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Marinarii români răpiți în Togo au fost eliberați după aproape o lună. Anunțul făcut de MAE

Marinarii români răpiți în Togo au fost eliberați după aproape o lună. Anunțul făcut de MAE

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că cei trei marinari români, care au fost răpiți de pe o navă aflată în largul statului Togo pe 3 martie, au fost eliberați. 

De Răzvan Mihalașcu,

Marinarii români urmează să fie repatriați în zilele următoare. Ei vor fi asistați de Ambasada României la Abuja, Nigeria, pentru efectuarea formalităților necesare întoarcerii acestora, în siguranță, în România, au precizat reprezentanții MAE.

„Eliberarea marinarilor a fost posibilă datorită implicării companiei angajatoare şi a demersurilor specifice ale Celulei de Criză a MAE pe lângă autorităţile abilitate.

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Abuja, a monitorizat zilnic cazul şi a menţinut un contact permanent cu toate părţile implicate în derularea procedurilor pentru eliberare.

Menţinerea integrităţii fizice şi siguranţei cetăţenilor români şi identificarea mijloacelor necesare rezolvării în bune condiţii a situaţiei de criză au fost principalele preocupări ale autorităților române”, se arată într-un comunicat al Ministerului de Afacerilor Externe (MAE).

Pe 3 martie, cei trei marinari români au fost răpiţi de pe o navă aflată sub pavilion maltez, în apele Republicii Togo, în Lome. 21 de marinari români se aflau la bordul navei în momentul în care a avut loc atacul.


Citește și:

OPINIE/ Tolo: Tot ce a putut Augustin Lazăr a fost să numească «practici discutabile» ce făceau procurorii înainte de 1989, în cazul disidenților politici!


 

 

Close
Închide
  Close