UPDATE 16.00: Ambasada Statelor Unite la București a confirmat că o mașină care îi aparține a fost avariată în timpul protestului de la Parlament. „Ambasada SUA confirmă faptul că un autovehicul care îi aparține a fost avariat în timpul protestului de astăzi din București. La acest moment, nu sunt disponibile informații suplimentare”, se arată în mesajul transmis la solicitarea Libertatea, marți la amiază.

UPDATE 15.00: Inițial, Realitatea.net și G4Media au anunțat, citând surse, că printre mașinile vandalizate sunt și cele ale ambasadorilor SUA și Japoniei. Ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode a infirmat acest lucru, anunțând că niciuna dintre mașinile corpului diplomatic nu a fost vandalizată.


În jur de o sută de persoane au intrat marți în curtea Palatului Parlamentului, zona Senatului, în timpul unui protest organizat de AUR.

Unii manifestanți au desenat cu spray pe mai multe mașini aflate în curtea Parlamentului. Ei au scris mesaje precum „Hoți” și „Asasini”, după cum arată imaginile publicate de agenția News.ro.

Mai multe mașini au fost vandalizate în curtea Parlamentului. Mesajele scrise de protestatari cu spray
Una dintre mașinile vandalizate de protestatari | Foto: News.ro

Dan Barna, vicepreședintele USR, a declarat, într-o intervenție la Digi24, că președintele de ședință a transmis că au fost vandalizate mai multe mașini din parcarea Parlamentului. Printre acestea se numără și mașinile ambasadorilor Japoniei și SUA în București, care erau în curtea Senatului.

Incidentele din curtea Parlamentului a dus și la moment tensionat diplomatic. Senatorul PSD Titus Corlățean a declarat, la Antena 3, că ambasadorul Japoniei s-a aflat în imposibilitatea de a ieși din Parlament, din cauza protestatarilor care au pătruns în curte și au încercat să forțeze intrarea în clădire.

Corlățean a precizat că ambasadorul Japoniei a participat la un eveniment programat de mai multă vreme pentru marcarea centenarului relațiilor bilaterale.

masinaaaaaaIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4
Urmărește-ne pe Google News