MENIU CAUTĂ
10 Ian. 2018 10:37

Medicul Mihai Lucan a depus plângere penală împotriva deputatului Emanuel Ungureanu. Îl acuză de compromiterea intereselor justiţiei

Distribuie

Mihai Lucan a depus plângere penală împotriva deputatului Emanuel Ungureanu la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Medicul îl acuză pe parlamentarul USR de compromiterea intereselor justiției în dosarul instrumentat împotriva sa de DIICOT.

Deputatul Emanuel Ungureanu este acuzat că a dezvăluit intenționat și în mod tendențios jurnaliștilor informații trunchiate, pentru a crea o „presiune mediatică asupra instanţelor de judecată” şi ca să „asigure succesul acuzării”, spun surse judiciare, citate de Mediafax.ro. Asta reiese din plângerea depusă de de medicul Lucan la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ).

În plângerea depusă de Mihai Lucan prin intermediul avocaților se arată că mai multe informații pe care deputatul USR le-a furnizat procurorului DIICOT Marian Delcea se bazau, de fapt, pe „analize proprii' ale unor informații primite din diverse surse. Mai apoi, datele au fost prezentate presei, înainte ca avocații să ia la cunoștință faptul că Ungureanu a fost audiat, notează luju.ro.

Aceste elemente pot fi dovedite, după cum se menționează în plângere, prin compararea declarațiilor regăsite în presă cu cele date de Emanuel Ungureanu la DIICOT.

Medicul Mihai Lucan mai precizează, în plângere, că procurorul de caz, Marian Delcea, ar fi susținut în timpul audierilor realizate pe 3 ianuarie că deputatul Emanuel Ungureanu deține calitatea de „colaborator „cu acte' al DIICOT', încă din 2007-2008, notează sursa citată.

„În timpul anchetei dl.procuror Marian Delcea a afirmat în mai multe rânduri, inclusiv cu ocazia audierii deputatului Emanuel Ungureanu din data de 3 ianuarie 2018, că acesta a fost colaborator ‘cu acte’ al DIICOT în sensul art. 148 din Codul de procedură penală începând cu 2007-2008″, conform sursei citate.

Tot pe durata audierilor s-ar fi aflat că, în 2015-2016, ar fi cooptați tot în calitate de colaboratori și medicii Silviu Laurenţiu Moga şi Mihai Domnutiu Suciu din cadrul Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj Napoca.

Procurorii DIICOT au început urmărirea penală „in rem' pentru tentativă de omorcalificat cu premeditare, după ce medicul Mihai Lucan ar fi încercat să secţioneze intenţionat artera unui pacient, pentru a-i face rău unui coleg, au declarat surse judiciare.


Citește și REPORTAJ/Cum a cinstit un ploieștean memoria nevestei care-l înșela. I-a ridicat cel mai original monument: 'Astfel este viața'/VIDEO


 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Încăierare în Parlament, între un deputat de la Putere şi unul din Opoziţie
Comentarii