MENIU CAUTĂ
01 Ian. 2018 09:19

Mesajul lui Kim Jong-un la începutul lui 2018: „Butonul nuclear se află în permanenţă pe biroul meu”

Distribuie

Kim Jong-un a transmis că SUA se află sub raza de acțiune a armelor nucleare nord-coreene și că Statele Unite nu vor fi niciodată capabile să înceapă un război împotriva Coreei de Nord, elatează agenţiile Reuters şi Yonhap, citate de Mediafax

'Întreg teritoriul Statelor Unite se află acum sub raza de acţiune a armelor noastre nucleare, iar butonul nuclear se află în permanenţă pe biroul meu. Aceasta este realitatea, nu o ameninţare', a declarat liderul regimului de la Phenian, în cadrul discursului rostit cu ocazia trecerii în noul an.

Tensiunile dintre cele două țări s-au amplificat în anul 2017, după testele balistice efectuate de Coreea de Nord, precum și de exercițiile militare ale SUA, Coreea de Sud și Japonia. De asemenea, ambii lideri de stat s-au amenințațt reciproc.

La sfârşitul lui noiembrie, Kim Jong-un a anunțat că țara sa a devenit un stat nuclear, după ce a fost testat cu succes un nou tip de rachetă, care este capabilă să atingă teritoriul Statelor Unite. De partea cealaltă, Donald Trump a amenințat Coreea de Nord cu „distrugerea totală'.


O mamă a murit la numai 23 de ani, în ziua de Crăciun. Ultimul mesaj publicat pe Facebook e cutremurător

Comentarii