De Ana Hațeg,

Daniela Bota a vorbit despre diferențele dintre sistemele medicale din România și din Statele Unite și spune că pacienții români ar putea beneficia de multe dintre tratamentele din afară dacă medicilor români le-ar fi mai ușor să se întoarcă.

”Mulți dintre pacienții cu care reușesc să comunic își cheltuie de multe ori tot ce au în țară pentru a obține tratamente în Europa. Dar toate acestea le-ar putea obține și în România dacă medicii supraspecializați români, care acum lucrează în alte țări sau continente, s-ar putea întoarce acasă”, a spus Daniela Bota.

Întrebată de Adriana Nedelea ce mesaj le-ar transmite autorităților române în legătură cu procesul de echivalare a studiilor, medicul din SUA a răspuns: ”I-aș ruga frumos să respecte cerințele legale. Dacă există o recomandare că trebuie dată o decizie în 90 de zile, dacă există un sistem informatic, ar fi extraordinar să se facă într-un mod elegant, precis și rapid. Ar fi în ajutorul medicilor care vor să se întoarcă și spre ajutorul pacienților care au nevoie de acești doctori”.

Două kilograme de acte a cântărit că a depus Dana Bota, neurooncolog şi prodecan la Universitatea din Irvine, California, de când a început, acum un an, procesul de echivalare în România a rezidenţiatului şi supraspecializării obţinute în Statele Unite. Însă nici măcar acum nu l-a putut finaliza, lovindu-se la tot pasul de birocraţia excesivă.

Serena Williamns, devastată după eliminarea de la AO: „O atitudine neprofesionistă!”
GSP.RO

Serena Williamns, devastată după eliminarea de la AO: „O atitudine neprofesionistă!”

Horoscop 25 ianuarie 2020. Vărsătorii au parte de o zi specială
HOROSCOP

Horoscop 25 ianuarie 2020. Vărsătorii au parte de o zi specială