Mergi direct la conținut »
Mesajul #Vă vedem, proiectat pe fațada Muzeului Național de Artă - FOTO și VIDEO
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Mesajul #Vă vedem, proiectat pe fațada Muzeului Național de Artă - FOTO și VIDEO

Mesajul #Vă vedem, proiectat pe fațada Muzeului Național de Artă – FOTO și VIDEO

Mesajul #Vă vedem a fost proiectat pe faţada Muzeului Naţional de Artă, duminică seară. Gestul a avut loc la două zile după ce unul dintre reprezentanţii mişcării #Rezist a proiectat acest mesaj, în acealaşi loc. El a fost reţinut, ulterior, după ce a refuzat să se legitimeze.

Mesajul #Vă Vedem a fost proiectat pe faţada Muzeului Naţional de Artă, în timpul festivalului Spotlight, care s-a desfăşurat în acest weekend în Capitală.

În urmă cu doar două zile, tot pe aceeaşi clădire a fost proiectat mesajul #Rezist. Cel care a făcut acest gest a fost reținut, după ce a refuzat să se legitimeze, relatează Digi24.

Astfel, el a fost încătuşat şi dus la Secţia 3 de poliţie, unde a fost amendat cu 2.500 de lei. Tot atunci, alte patru persoane au fost amendate cu 700 de lei, pentru că au jignit forţele de ordine şi au tulburat liniştea publică.

Poliția Capitalei a transmis, în urma acestui incident, că „agenții au acționat în deplină legalitate”.

„Politiştii care s-au deplasat la adresă au răspuns unei solicitări formulate prin sistem 112 şi aşa cum este binecunoscut, poliţiştii au obligaţia de a răspunde la orice apel de urgenţă. Poliţiştii au acţionat în deplină legalitate şi au aplicat măsurile în conformitate cu actele normative”, arată instituţia într-un comunicat de presă.

Totodată, Poliţia Capitalei a precizat şi baza legală a sancţionării activistului. „Sancţiunea contravenţională aplicată de poliţişti din cadrul Secţiei 3, în data de 13.04.2018 este pentru încălcarea unor norme privind  convieţuirea socială, ordinea şi liniştea publică, în conformitate cu prevederile Legii nr.61/1991. Sancţiunea a fost aplicată având in vedere că persoana a refuzat să se legitimeze, a adresat expresii injurioase şi prin comportament a tulburat ordinea şi liniştea publică”, mai scrie în comunicat.


Citește și: EXCLUSIV/Unul dintre artiștii cândva invidiați pentru bunăstarea sa, Adrian Sărmășan, își vinde hainele în piața de vechituri


Close
Închide
  Close