De Valentina Postelnicu,

Potrivit Metrorex, lucrările de modernizare a aparatelor de taxare la stațiile de metrou cu un singur acces, se vor desfășura succesiv, în perioade diferite de timp:

 • Pipera: 15 iulie – 21 iulie 2017
 • Constantin Brâncoveanu: 22 iulie – 28 iulie
 • Aurel Vlaicu: 29 iulie – 4 august 2017
 • Piața Victoriei 2: 5 august – 11 august
 • Basarab 1: 12 august – 18 august
 • Tineretului: 19 august – 25 august
 • Dimitrie Leonida: 26 august – 1 septembrie
 • Apărătorii Patriei: 2 septembrie – 8 septembrie
 • Costin Georgian: 9 septembrie – 15 septembrie
 • Berceni: 16 septembrie – 22 septembrie
 • Pantelimon: 23 septembrie – 29 septembrie

Metrorex a solicitat ajutorul RATB in perioadele când se vor executa lucrări în stațiile cu un singur acces, pentru preluarea călătorilor cu ajutorul transportului în comun de suprafață.

”Pentru ca disconfortul resimţit de călători să fie minim, graficul lucrărilor la stațiile de metrou cu un singur acces a fost stabilit în funcție de perioadele cu trafic scăzut, ca urmare a vacanțelor școlare și a concediilor. Perioada maximă estimată pentru închiderea staţiilor de metrou cu un singur acces va fi de 7 zile calendaristice consecutive, cu începerea lucrărilor într-o zi de vineri, după terminarea programului normal de lucru al Metrorex şi după ce ultimii călători vor părăsi staţia de metrou”, mai transmite Metrorex.

Tolo: Criza COVID-19 și carantina de la Suceava. Nu-i mai faceți zombi pe români!
Recomandări

Tolo: Criza COVID-19 și carantina de la Suceava. Nu-i mai faceți zombi pe români!

 

Lucrările de modernizare a staţiilor de metrou se desfășoară atât ziua, cât și noaptea, acolo unde procesul tehnologic permite acest lucru. Deschiderea staţiei pentru publicul călător se va realiza în timpul programului normal de lucru, în ziua de sâmbătă a săptămânii următoare.

Citește și: Cartelele integrate de călătorie Metrorex – RATB, reintroduse anul acesta

Metrorex a finalizat lucrările de modernizare la instalaţiile de control acces din 8 staţii.  Astfel, s-a realizat deja recepția pentru lucrările desfăşurate în Staţia Izvor (accesul dinspre Splaiul Independenţei, Schitul Măgureanu), Staţia Timpuri Noi (accesul dinspre Splaiul Unirii, Bulevardul Gheorghe Şincai), Staţia Dristor 1 (accesul dinspre Bulevardul Camil Ressu, Strada Dristorului), Staţia Ştefan cel Mare (accesul A dinspre Şoseaua Ştefan cel Mare, Bulevardul Barbu Văcărescu) şi Staţia Piaţa Muncii (accesul dinspre Şoseaua Mihai Bravu, Bulevardul Decebal), anunță compania.

Suceava este noul Colectiv: manageri de spital susținuți politic, achiziții cu firme de casă, o clinică nouă ce stă nedeschisă la Fălticeni și minciuni despre COVID-19
Recomandări

Suceava este noul Colectiv: manageri de spital susținuți politic, achiziții cu firme de casă, o clinică nouă ce stă nedeschisă la Fălticeni și minciuni despre COVID-19

 

Metrorex a închis pe 26 aprilie, mai multe căi de acces din trei staţii de metrou, pentru modernizarea instalaţiei de taxare.

Metrorex a finalizat deja lucrările de modernizare a instalaţiilor de control acces la staţiile de metrou Nicolae Grigorescu (accesul A), Republica (accesurile A şi B) şi Titan (accesul B). În prezent, se execută astfel de lucrări la: staţia Republica – Acces A (B-dul. Basarabiei), staţia Titan – Acces B (B-dul. Nicolae Grigorescu, str Liviu Rebreanu) şi staţia Nicolae Grigorescu – Acces A (B-dul. Camil Ressu, Aleea Fuiorului).

Lucrările de modernizare demarate de Metrorex la nivelul celor 41 de staţii de metrou includ montarea unui număr 139 de automate moderne de vândut cartele, prevăzute să dea rest şi să funcţioneze inclusiv cu POS, respectiv instalaţii noi de control-acces.

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”
GSP.RO

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres
HOROSCOP

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres