MENIU CAUTĂ
, de Daniel Ionașcu

Microsoft prezintă ”Project Scarlett”, viitoarea generație de console de jocuri Xbox: rezoluție 8K, stocare pe SSD și jocuri transmise din cloud

Distribuie

Microsoft a prezentat la E3, cel mai mare eveniment dedicat jocurilor video, viitoarea generație de console Xbox. Aceasta are nume de cod ”Project Scarlett” și specificații de top: rezoluție 8K, suport pentru 120 de cadre pe secundă, rate de refresh variabile, iar jocurile sunt stocate pe SSD, mult mai rapide decât hard-disk-urile actuale.

De asemenea, viitoarea generație va folosi memorie GDDR6, mai rapidă, iar sistemul va folosi memoria SSD ca memorie virtuală. Acest lucru va permite ca performanța să fie de până la 40 de ori mai mare față de generația actuală, potrivit Microsoft.

Un ”Netflix pentru jocuri”

Jocurile vor putea folosi sistemul de streaming numit ”Project xCloud”.

Acesta permite procesarea informațiilor pe serverele Microsoft și transmisia datelor via internet către consolele utilizatorilor. Acesta va intra în faza de prevew începând cu luna octombrie.

Programul va permite transmiterea de date către PC-uri, console și dispozitive mobile. Astfel, ar fi disponibile peste 3.500 de jocuri în biblioteca virtuală pentru cei interesați.

Google și Sony intră în scenă

Concomitent, Google a anunțat că din noiembrie va lansa propriul său ”Netflix pentru jocuri”, numit Stadia. Utilizatorii vor putea folosi un Chromecast pentru a putea juca jocuri video.

Pe lângă Google, și Nvidia are un sistem de streaming de jocuri, acesta fiind disponibil pentru consolele Shield.

În fine, și Sony, dar și Amazon ar lucra la sisteme similare. Același lucru îl vizează și producătorii de jocuri Electronic Arts și Valve, care operează platforma Steam.

Citește mai multe despre Jocuri video, Microsoft și xbox pe Libertatea.

Comentarii