MENIU CAUTĂ
04 Ian. 2018 13:37 , de Ionuţ Iordăchescu

VIDEO/ Mihai Tudorică (#Rezistența): Protestele nu mai pot fi confiscate de către politicieni

Distribuie
Mihai Tudorică, membru ,,#Rezistența', spune că platforma civică din care face parte nu se va transforma niciodată într-un partid politic. Speră, însă, că unii dintre oamenii care ies acum în stradă vor îndrăzni să urce pe scena politică, la un moment dat. Tudorică este unul dintre cei șapte activiști care au participat pe 27 decembrie la întâlnirea cu premierul Mihai Tudose, organizată la Palatul Victoria. 
Invitat la interviurile Libertatea Live, Mihai Tudorică a spus că șeful guvernului a lăsat impresia unui lider deschis la dialog, dar a admis că gestul prim-ministrului a fost și o mișcare tactică.  Reprezentantul #Rezistența a mai spus că protestele nu pot fi confiscate de politicieni, chiar dacă unii dintre ei apar la manifestațiile din București.
Din declarațiile lui Mihai Tudorică: 
• suntem un grup de oameni care ne-am întâlnit în Piață și care a vrut să facă puțin mai mult;
• noi nu am fost acolo (la întâlnirea cu Mihai Tudose – n.r) să negociem. Nu am fost o delegație a străzii. Am fost șapte oameni care reprezentau 43 de grupuri și de ONG-uri cu trei cerințe de comun agreate. A apărut apoi zvonul că ne-am dus să negociem. Dar ce puteam negocia? Mă ascultă cineva pe mine dacă zic să nu mai protestăm de mâine? Să fim serioși;
• invitația nu a venit din partea dânsului. Noi am trimis o scrisoare prin care am cerut o întrevedere și am fost uimiți că am primit un răspuns pozitiv într-un timp scurt (…) O primă părere personală. Premierul Tudose pare deschis la dialog, ceea ce este un avantaj;
• având în vedere că sunt proteste de aproape un an, iar din partea PSD am fost ignorați cu desăvârșire până pe 27 decembrie, da, cred că a fost și un semnal tactic pe care dânsul a vrut să-l dea. Nu comentăm către cine, dar e clar;
• pe justiție s-a mers cu un plan bine pus la punct. După ce au greșit cu OUG13, s-au repliat. Au fost foarte multe perdele de fum după care noi ne-am dus, foarte multe fente după care ne-am dus până am început și noi să ne pricepem despre ce este vorba. Și au făcut un fel de tango în care aveau doi pași în spate, trei în față. Și rămâneau mereu cu un pas în față.
• mi se pare benefic un dialog constant cu clasa politică. Nu cred că putem să mai vorbim acum despre confiscarea protestelor. Sunt destul de multe organizații puternice, astfel încât niciun partid politic nu ar putea să confiște protestele. Pe de altă parte, nu cred că trebuie să ne ferim și să nu vorbim cu ei. Dimpotrivă! Eu vreau să am un dialog cu clasa politică. Vreau să vorbesc cu cei pe care i-am votat.
• #Rezistența nu se va transforma niciodată în partid politic. Unul dintre obiectivele noastre ar fi ca, în urma activității noastre, o parte dintre membrii #Rezistența să facă saltul către clasa politică, către orice partid. #Rezistența va rămâne #Rezistența atâta timp cât este nevoie (…) Așteptăm să ne liniștim și să terminăm odată cu legile justiției pentru a putea să schimbăm haina de pompier cu cea de constructor, pentru că avem proiecte care vizează construcția.
ia.
Loading...
Comentarii