MENIU CAUTĂ

Mihail Boldea, fostul deputat fugar în Kenya, a fost condamnat la șase ani de închisoarea. Decizia nu este definitivă

Distribuie

Magistrații Curții de Apel Brașov l-au condamnat, astăzi, la șase ani de închisoare cu executare pe fostul deputat Mihail Boldea. Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe fostul deputat de Galați pentru mai multe fapte de corupție, printre care și șantaj și spălare de bani în dosarul în care societatea Aviasan Galați a fost prejudicată de un teren de 42 de hectare. Reamintim că în aceași cauză, într-un dosar disjuns, sunt urmăriți penal și deputatul Bogdan Ciucă, memebru al Comisiei Juridice, și senatorul Eugen Durbacă. DNA nu a terminat ancheta, deși sunt cercetați penal din octombrie 2013.

mihail_boldea_tata_murit.jpgSentința primită de Mihail Boldea poate fi contestată în termen de 10 zile de la primirea acesteia, a precizat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Brașov, judecătorul Răzvan Dicu.

Reamintim că Boldea mai este implicat într-un dosar de fraude imobiliare, iar în momentul când a început ancheta în această cauză, martie 2012, acesta a fugit în Kenya. Doar după ce procurorii i-au dus fratele și tatăl la audieri, deputatul a ales să se predea.

Procuror, implicat în neleguiri

În același dosar al terenurilor de la Aviasan a fost trimis în judecată și Costache Roșca, fost Roșca Caloenescu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, Valentina Cojocaru și Matei Oprea, administratori la SC Fitoplant 2007 SRL București, Mircea Marosy, administrator la SC Delconi SRL și SC Derek 1 SRL Galați, Ionel Mihăilă, persoană fizică autorizată la Cabinetul individual de contabilitate ”Mihăilă Ionel” Galați.

DNA susține că, în perioada mai 2000 — mai 2007, Matei Oprea, de profesie pilot aeronave, și Valentina Cojocaru, în calitate de asociați și administratori ai SC Fitoplant și ulterior ai SC Fitocom Serv, s-au asociat în scopul săvârșirii de infracțiuni, având ca rezultat obținerea în mod fraudulos a suprafeței de 39,61 ha, situată în extravilanul comunei Vânători, jud. Galați, aparținând SC Aviația Utilitară Tuzla SA, în vederea valorificării acestui teren.

Aceștia au fost sprijiniți în demersurile lor de Mihail Boldea, Mircea Marosy și Costache Roșca, acesta din urmă înlesnindu-le dobândirea și valorificarea prin dezmembrare a terenului. Prejudiciul stabilit în acest caz este de peste 21 milioane euro.

Citește mai multe despre Mihail Boldea, condamnare și kenya pe Libertatea.

Comentarii