De Bobi Neacșu,

Ministerul Educaţiei anunţă că documentul, prin care este anunțată reînceperea cursurilor în toate unitățile școlare din România de la 6 aprilie și modificarea structurii anului școlar, distribuit online, este fals.

Informaţia falsă a circulat sub forma unui ordin de ministru, care are inclusiv semnătura şi stampila ministrului Anisie. Potrivit ordinului fals, cursurile ar fi urmat să se reia în perioada 6 aprilie – 24 iunie.

Mesajul a circulat pe grupurile de Whatsapp ale părinţilor şi cadrelor didactice. În document se mai arăta că pentru respectarea măsurilor de distanţare socială elevii vor sta câte unul în bancă, cu cel mult 15 elevi în clasă.

Ministerul Educaţiei precizează că va face denunţ penal pentru a fi identificate persoanele care au distribuit aceste înscrisuri false, care au rolul de a genera confuzii.

„Vă informăm că informaţiile şi documentul puse în circulaţie astăzi, 1 aprilie, în spaţiul public, potrivit cărora structura anului şcolar 2019-2020 a fost modificată, sunt false! Vă rugăm să vă informaţi doar din surse oficiale şi vă asigurăm că Ministerul Educaţiei şi Cercetării va informa în mod oficial în legătură cu deciziile ce urmează a fi luate”, se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de MEC.

Conform sursei citate, aceste decizii depind de evoluţia pandemiei generate de coronavirus/COVID-19.

Citeşte şi:

Încurajator: până la 59.000 de vieţi au fost salvate până acum în Europa datorită măsurilor împotriva coronavirusului

Cum s-au furat peste noapte recipientele de dezinfectant de mâini din Spitalul Colțea

Surse politice: „Arafat va coordona achiziții medicale pentru țările UE”

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...

Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor
HOROSCOP

Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor