De Petre Dobrescu,

Ministerul a anunțat că primele 50.000 de doze de vaccin sunt folosite pentru imunizarea personalului medical, iar din a doua parte a lunii octombrie vor fi distribuite și celelalte doze de vaccin, astfel încât să înceapă vaccinarea în cadrul cabinetelor medicilor de familie. 

Medicul pediatru Mihai Craiu a explicat pentru Edupedu.ro a explicat ce trebuie să facă o familie care vrea să se vaccineze.

“Să își anunțe doctorul de familie despre intenția de vaccinare. Campania a început, dar până la administrarea vaccinului trebuie să parcurgem niște pași legali: să ceară medicul de familie către Direcțiile de Sănătate Publică un număr estimativ de doze, în funcție de câți dintre pacienții lor au cerut să se vaccineze, și după aceea se respectă lanțul frigului, pentru că aceste doze trebuie aduse cu o mașina specială frigorifică. De acolo, medicii de familie vor veni cu gentuța specială să își ia vaccinurile. Cred că peste 2-3 săptămâni de aici încolo, așa cum este planificat să înceapă concret vaccinarea, este un termen rezonabil”, a spus Craiu.

Întrebat dacă este suficient numărul de doze de vaccin antigripal cumpărat de Ministerul Sănătății (1.500.000 de doze de vaccin gripal, cu 200.000 mai mult față de anul trecut), având în vedere epidemia pe care am traversat-o anul trecut, Mihai Craiu a declarat „răspunsul corect politic este că da.

Șeful Secției de Chirurgie din Spitalul Deva și-a scos nevasta din carantină pe barba lui
Recomandări

Șeful Secției de Chirurgie din Spitalul Deva și-a scos nevasta din carantină pe barba lui

 

În principiu, pentru că există o oarecare rezistență la ideea de vaccinare și pentru că vaccinul antigripal în sine nu este foarte scump: este 50–60 de lei o doză.

Deci în cazul în care oamenii doresc să se vaccineze și nu sunt în grupa de persoane dezavantajate social ar putea să opteze să și-l cumpere din farmacii.

Cred că Ministerul Sănătății a făcut ceea ce trebuia să facă – să asigure acoperirea vaccinală pentru femeile gravide, persoanele cu boli cronice și copiii foarte mici mai ales din familiile sărace. Vorbim despre un vaccin de 10 euro, pe care familiile fără probleme financiare pot să și-l cumpere”.

“Există și experiențele anilor trecuți. De fapt, s-a făcut ceea ce este cost-eficient pentru societatea românească actuală și, cel mai important, s-a făcut la momentul oportun.

Suntem în septembrie și vaccinurile au venit acum. Anul trecut, ele au venit târziu. Este perfect momentul, anul acesta”, a precizat Craiu.


Citeşte şi:

Un britanic pe care-l cheamă Thomas Cook și-a văzut nunta ruinată de falimentul companiei turistice cu același nume

Un adolescent a dezvoltat o tulburare rară, care-l face să se comporte ca și cum ar fi „posedat”. Totul a pornit de la o banală durere în gât!

Olandezul suspectat de uciderea fetiței din Gura Șuții s-a sinucis! A intrat cu mașina într-un camion

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul
GSP.RO

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul

Horoscop 2 aprilie 2020. Scorpionii se lasă cuceriți de emoții negative
HOROSCOP

Horoscop 2 aprilie 2020. Scorpionii se lasă cuceriți de emoții negative