De Simona David,

Potrivit ministrului Oros, Ministerul Agriculturii a demarat o monitorizare a a prețurilor la raft „de la începutul crizei”.

Avem monitorizări în 17, 19 și 24 martie. Am luat produsele de bază.  În 17 martie, prețurile au crescut brusc la aproape toate produse de bază. Pe 19 și 24, prețurile au revenit la valorile inițiale. Mai puțin mărfurile din import. Mă refer la marile supermarketuri, nu la magazinele de cartier. Este vorba de o problemă de schimbare a paradigmei de aprovizionare. Este vorba și de schimbarea de comportament a cumpărătorului. Sperăm ca în două săptămâni obiceiurile de cumpărături ale oamenilor să revină la normal.

Adrian Oros, ministrul Agriculturii la Realitatea PLUS:

Oros a mai spus că a făcut apel către toți primarii să nu închidă piețele agroalimentare, pentru că piețele ar trebui să fie în această perioadă locul de întâlnire pentru producătorii locali și de aceea acestea trebuie să fie în continuare deschise.

Din acest motiv, a mai precizat ministrul, piețele au fost cuprinse și în Ordonanța Militară nr. 3 din 24 martie 2020.

Citeşte şi:

„Coronavirus vine și cu cenzură, nu doar cu blindate!” Ziariștii moldoveni, obligați să relateze doar poziția autorităților

Experți UE: „Nu vă bucurați de temperaturile de vară, pentru că nu elimină coronavirusul”

Două femei reținute pentru că au vrut să jefuiască un bătrân. Au spus că sunt de la Casa de Pensii și vor să-i dezinfecteze locuința

Italia respiră: bilanțul din ultima zi confirmă faptul că numerele sunt în scădere
GSP.RO

Italia respiră: bilanțul din ultima zi confirmă faptul că numerele sunt în scădere

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur
HOROSCOP

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur