Virgil Popescu, ministrul economiei, energiei şi mediului de afaceri, le-a solicitat românilor, printr-un mesaj publicat pe Facebook, să nu-și ceară la acest moment banii înapoi pe vacanțe. Ministrul vrea să mai dea o șansă industriei turismului, grav afectată de epidemia de coronavirus, arată Mediafax.

„Industria HoReCa şi turismul sunt grav afectate. De aceea fac un apel la cei care au plătit avansuri, să nu meargă să ceară într-un ritm susţinut. Riscă să ducă firmele în faliment şi atunci chiar că nu vor mai avea de unde recupera banii”, susţine ministrul de resort.

Ministrul economiei consideră că o decizie mai bună pe care o pot lua românii este reprogramarea vacanţei sau chiar amânarea acesteia până în toamnă.

„Cel mai prudent lucru pe care ar trebui să îl facă, eu dacă aş fi client şi aş fi vrut să merg în vacanţă în vară, în toamnă, aş aştepta, aş cere un voucher, o reprogramare, să fiu sigur că banii vor fi recuperaţi ulterior crizei. Împreună vom trece şi de această criză”, a explicat Virgil Popescu.

Sursa foto: Hepta

Citeşte şi:

„Autoritățile au fost pregătite”. Criza COVID-19 într-un filmuleț care spune tot: dezinfecție în Turcia vs dezinfecție în România

Mesaje de la români din Suedia, Germania și Italia: “Dacă nu stați acasă, o să ajungem ca în Italia, să nu-i putem înmormânta pe cei dragi”

Lista cu ”zonele roșii” a fost actualizată. Toți cei care vin din aceste 12 țări intră în carantină

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei
GSP.RO

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente
HOROSCOP

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente