Până mai ieri, comisarii europeni nici măcar nu au vrut să audă că în ţările păstorite de ei s-ar putea organiza ieşiri la iarbă verde cu mici făcuţi cu bicarbonat. Ştiau ei că respectivul ingredient ar masca mirosuri şi gusturi neplăcute.
Cum de un an nimic nu i-a putut convinge pe oficiali să renunţe la “execuţia” micilor tradiţionali româneşti, lui Ştefan Pădure (foto), de la Asociaţia Română a Cărnii, i-a venit o idee genială. I-a invitat pe comisarii europeni la masă şi le-a pus în farfurii atât mici făcuţi cu bicarbonat, cât şi fără.
Le-au plăcut cei cu bicarbonat
După ce au înfulecat cu poftă şi s-au lins pe degete, au dat verdictul. “I-am convins arătându-le diferenţa. I-am pus la masă. Oamenii au mâncat şi au spus «Da!», micul românesc se va face în continuare după reţeta tradiţională cu bicarbonat”, a declarat Pădure.
Singurul amendament pe care comisarii europeni l-au adus a fost acela ca micii să nu mai fie făcuţi din carne de pui dezosată mecanic, pentru că ar conţine resturi de piele şi de oase.
În aceste condiţii, votul final din 20 februarie, de la Bruxelles, va parafa oficial salvarea de la “execuţie” a micilor româneşti.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro