MENIU CAUTĂ

Mitropolitul Clujului speră ca românilor plecați în străinătate li se vor crea locuri de muncă și se vor întoarce acasă

Distribuie

Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului se roagă pentru ca românii plecați la muncă peste hotare să se întoarcă acasă. Mitropolitului Andrei Andreicuț s-a adresat credincioșilor cu câteva zile înainte de sărbătorile de Paște vorbind despre credință și veșnicia care s-a născut la sat. "Veşnicia născută la sat s-a mutat şi la oraş" este pastorala episcopului, care speră că românilor plecaţi în străinătate li se vor crea locuri de muncă, pentru a putea să revină acasă.

Secerătorii sunt puţini pentru că, din motive obiective, au plecat la muncă pe toate meridianele globului. Dar noi sperăm că li se vor crea locuri de muncă şi măcar parte din ei vor reveni. Oricum nădăjduim că şi acolo unde lucrează duc cu ei frumuseţea sărbătorilor de Paşti din România”, a spus mitropolitul Clujului, potrivit monitorulcj.ro.

Generaţiile anilor din urmă constată cum centrul preocupărilor spirituale devin oraşele şi cum ‘veşnicia născută la sat’ se mută la oraş. În această situaţie, chiar dacă suntem datori să avem grijă de satele noastre, nu putem neglija oraşele înspre care s-au îndreptat mulţi dintre credincioşii noştri. Mai mult, în oraşe sunt situate universităţile şi alte instituţii de cultură care trebuie să fie aproape de Domnul Hristos cel înviat din morţi”, a mai spus mitropolitul Andrei Andreicuţ.

Sursa foto: monitorulcj.ro


Citește și: VIDEO/ Maia Morgenstern, reacție la faptul că oamenii se roagă la chipul ei, într-o catedrală din Columbia: „E un semn important pentru mine. Mă obligă, mă responsabilizează, mă înduioșează”


 

Comentarii