Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > UPDATE: ”Mormintele” supraterane de lângă Târgu Jiu, ridicate fără autorizație. Mitropolia Olteniei a demarat o anchetă

UPDATE: ”Mormintele” supraterane de lângă Târgu Jiu, ridicate fără autorizație. Mitropolia Olteniei a demarat o anchetă

Satul Pișteștii din Deal, de lângă Târgu Jiu, județul Gorj, deține, poate, cel mai ciudat cimitir, unul în care găsim ”morminte” supraterane și despre care localnicii spun că este un focar de infecție.

UPDATE 11 mai, ora 8:05: Mitropolia Olteniei cere Primăriei Scoarța, județul Gorj, să oprească construirea mormintelor supraterane, ridicate fără autorizație, în cimitirul satului Pișteștii din Deal, notează Gorjnews.

„În urma analizei de pe teren, s-a constatat faptul că mormântul-cavou, aşezat în faţa lăcaşului de cult, s-a ridicat fără autorizaţie de construcţie şi fără acordul preotului şi al consiliului parohial. În acest sens, a fost înaintată o solicitare scrisă către Primăria Scoarţa în vederea opririi construcţiei mormântului-cavou din faţa bisericii parohiale şi pentru remedierierea situaţiei celorlalte cavouri, impropriu construite în cimitirul parohial.”, se arată într-un comunicat remis de Mitropolia Olteniei.


Localnicii care trăiesc peste drum de cimitir spun că cel mai rău e după înmormântări, atunci când ”put morții ”ambalați” cu termopane, săptămâni în șir, până vin băieții ăia să dea cu spumă de-aia”.

Astfel, pe una dintre lateralele bisericii se pot observa mai multe construcții unde îți dorm somnul cel de veci morții romilor din sat.

Localnicii spun că, scrie gorjnews.ro, atunci când rudele li se face dor de cei plecați pe lumea cealaltă, se duc în ”garsonieră” și petrec timp alături de defunct.

”Eu nu pot să mă impun eu, ca Primărie, în cimitir. Am văzut și eu la Piștești, am fost personal acolo, am văzut ce construiesc, l-am căutat pe preot să-mi dea și mie explicații și-a zis ”lăsați că vin”. Eu nu dau autorizație de construcție în cimitir, că nu s-a dat niciodată. Eu nu știu efectiv ce pot să fac, o să mă adresez și eu la Protoierie, să-mi dea un răspuns scris”, a declarat, sursei citate, Ion Stamatoiu, primarul comunei Scoarța.

Sursa foto: gorjnews.ro

Close
Închide
  Close