Mergi direct la conținut »
Muntenegru și Croația, perle de la Marea Adriatică (PUBLICITATE)
Ştiri Libertatea > Ştiri > Muntenegru și Croația, perle de la Marea Adriatică (PUBLICITATE)

Muntenegru și Croația, perle de la Marea Adriatică (PUBLICITATE)

Dacă ești dornic să explorezi natura, te pasionează istoria și cultura, pe care să le îmbini cu momentele de relaxare pe plaje spectaculoase, atunci un circuit în Croația și Muntenegru este mai mult decât oportun!

Profită de Oferta Specială pregătită de Europa Travel și rezervă acum un circuit în Balcani, la tariful accesibil de 299 euro/persoană, valabil pentru plecările din 10.09 și 08.10, în limita locurilor disponibile!

Fortăreața Naturală a Balcanilor

Muntenegru este o destinație mai puțin comercială, perfectă dacă vrei să îmbini muntele cu marea sau relaxarea cu aventura. Țara Munților Negri are o frumusețe sălbatică neștirbită, scriitorul Charles Yriarte îl numea „cel mai frumos loc de pe pământ”, iar Lordul Byron spunea că este „cea mai frumoasă atingere dintre pământ și mare”.

Muntenegru, cuatmosfera încremenită în vremurile venețiene, cu vârfuri montane ce par că ating cerul, fiordurile spectaculoase și pădurile bătrâne de conifere, și-a primit supranumele de Fortăreața Naturală a Balcanilor. O dată ce ai pătruns în acest loc monumentale vei rămâne captivat pe veci.

Traversează Rezervația Naturală Durmitor cu grandiosul Defileu Tara, al doilea cel mai mare canion din lume, după cel din Arizona, ce măsoară în lungime 80 km și o adâncime de 1300 m. Cel mai bun punct de belvedere spre Tara este Podul Durdevica, așa că nu uita aparatul de fotografiat pentru că vei avea parte de un moment memorabil aici.

Medicii care stau 24 de ore din 24 în spitale sunt puși să-și plătească mâncarea
Recomandări

Medicii care stau 24 de ore din 24 în spitale sunt puși să-și plătească mâncarea

 

Podgorica, capitala Muntenegrului nu este neapărat cel mai popular loc, însă orașul atrage numeroși somelieri europeni, dar și pe cei amatori de degustări de vinuri, aici producându-se deliciosul brandy din struguri numit „apa vieții”. O plimbare în centrul vechi îți va invoca imagini desprinse din Turcia, Podgorica având o puternică amprentă otomană, mărturie acelor vremuri rămânând încă moscheile cu minarete, turnurile cu ceas și vechile hammam-uri.

Cel mai frumos loc din Muntenegru este, fără dar și poate, Fiordul Boka Kotorska care se încheie în orașul Kotor. Cel mai sudic fiord european are o formă unică de fluture, apele cristaline „spărgând” pereții calcaroși ce se înalță până la cer, formând peisaje greu de egalat, motiv pentru face parte din patrimoniul mondial UNESCO.

Croația și ale sale minuni

Parcurgând Coasta Dalmației vei surprinde și alte peisaje spectaculoase demne de cărțile poștale, următoarea oprire fiind în Dubrovnik. Considerată a fi cea mai frumoasă cetate medievală de pe coasta Mării Adriatice, Dubrovnik se întinde între Dealul Srd ce cuprinde cetatea parte din UNESCO și Peninsula Lapad, cu plajele sale spectaculoase.

ANALIZĂ | De unde ar putea Guvernul să taie din cheltuieli. Pe listă, printre altele, anularea creșterii pensiilor sau a dublării alocațiilor
Recomandări

ANALIZĂ | De unde ar putea Guvernul să taie din cheltuieli. Pe listă, printre altele, anularea creșterii pensiilor sau a dublării alocațiilor

 

Intră în orașul istoric prin Poarta Pile, de unde începe cea mai lungă stradă din cetate: Stradum, o arteră înțesată de localuri și restaurante tradiționale, și marcată prin Turnul cu Ceas, înalt de 30 metri. Cel mai cosmopolit loc din Dubrovnik este Piața Luza, lângă care se găsesc somptuoasele Palate Sponza și Rectorului, alături de Columna Orlando și Fântâna Onofrio.

O altă perlă a coroanei croate este Split, un oraș plin de viață, cu numeroase monumente istorice și o promenadă exotică de-a lungul Mării Adriatice, unde ți-e mai mare dragul să te plimbi. Centrul istoric este un adevărat muzeu în aer liber cu numeroase clădiri venețiene, turnuri cu ceas și străzi înguste ce te conduc toate într-un singur punct: Palatul Dioclețian.

Hoții de oxigen prosperă în criza COVID-19: directorul PNL cercetat penal pentru escrocherii cu aparate de aer le-a dublat acum prețul și spune că “sunt la reducere”
Recomandări

Hoții de oxigen prosperă în criza COVID-19: directorul PNL cercetat penal pentru escrocherii cu aparate de aer le-a dublat acum prețul și spune că “sunt la reducere”

 

Capodoperă a stilului roman, Palatul Împăratului Dioclețian este unul dintre cele mai bine păstrate monumente de artă romană din Europa, fiind parte din patrimoniul mondial UNESCO. Circuitul continuă cu vizitarea orașului Zadar, o destinație care a început să câștige tot mai mult teren în fața turiștilor, grație monumentelor de artă modernă aflate aici: Orga Mării și Salutul Soarelui,  dar și pentru peisajele pitorești asupra Adriaticii.

Capitala Zagreb nu putea fi ratată din acest circuit de la Europa Travel, iar un excelent mod de a o descoperi este pornind la pas în Orașul de Sus – Gornji Grad, unde se găsesc cele mai multe edificii istorice, străduțe labirintice înțesate de cafenele cochete, ateliere de artă și muzee. Simbolurile locului sunt Piața Josip Jelacic și Catedrala Sfântul Ștefan, pe care le vei vizita înainte de plecarea spre Parcul Național Plitvice, o minune naturală din UNESCO.

Aflat între Zadar și Zagreb, Plitvice este o oază de exotism cu 16 lacuri turcoaz înconjurate de stânci masive din calcar și dolomită, presărat cu aproape 100 de cascade cristaline, păduri de conifere și trasee ce trec pe lângă grote și peșteri magnifice. Plimbă-te cu barca pe lacuri sau ia trenulețul pe traseul Zona de Sus, ce îți descoperă cele mai populare locuri din parc.

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferta Circuit Muntenegru – Croatia – tarife de la 299 euro/persoana, 5 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Close
Închide
  Close