Mergi direct la conținut »
Munți de gunoaie pe străzile din Sectorul 5. Primăria: „Se face salubrizare, dar poate nu în ritmul dorit”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Munți de gunoaie pe străzile din Sectorul 5. Primăria: „Se face salubrizare, dar poate nu în ritmul dorit”

Munți de gunoaie pe străzile din Sectorul 5. Primăria: „Se face salubrizare, dar poate nu în ritmul dorit”

Străzile din Sectorul 5 al Capitalei sunt pline de gunoaie. Mai mulți cititori Libertatea ne-au semnalat că deșeurile nu au mai fost ridicate de câteva zile, iar de pe unele străzi, chiar de săptămâni întregi. Sacii de gunoi împrăștiați au ajuns să blocheze locuri de parcare și accesul pietonilor pe trotuar. Salubrizarea în sector este asigurată, cel puțin teoretic, de REBU și SSB, iar de la 1 octombrie serviciul va fi preluat de Amenajare Edilitară și Salubrizare SA, o firmă a Primăriei Sectorului 5.

De Cristina Radu,

Pe strada Oltina, din cartierul Rahova, de exemplu, gunoiul nu a mai fost ridicat de vineri, iar acum a ajuns să blocheze o centrală.

Mizerie pe strada Oltina din Sectorul 5

„Dacă Doamne ferește se întâmplă ceva, un scurt circuit sau o cădere de curent, nu poate intra nimeni acolo din cauza sacilor de gunoi și lemnelor aruncate acolo. Am sunat la Poliția Locală Sector 5, dar au ridicat din umeri, mi-au zis că, din informațiile lor, nu sunt suficienți oameni care să se ocupe de salubrizare”, ne-a transmis o cititoare Libertatea.

Hârtii și peturi pe spațiul verde și pe stradă, pe Calea Rahovei din Sectorul 5

Istoria, în luptă cu mizeria

Situația din Rahova nu este singulară.

Cartierul Cotroceni, cea mai veche zonă a Capitalei, a ajuns un adevărat depozit de deșeuri. Sacii de gunoi stau aruncați la baza stâlpilor de iluminat și în unele locuri, zac pe trotuare, blocând accesul pietonilor.

Foto: Incotroceni
Foto: Incotroceni

USR Sector 5 a sesizat Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice – ANRSC pentru situația din sector și acuză conducerea primăriei de incompetență.

Gigi Marian Osoloș, coregraful școlii de dans din Constanța care își abuza fizic și sexual elevele, folosea relațiile cu anumiți ”grei” din PSD ca să le terorizeze
Recomandări

Gigi Marian Osoloș, coregraful școlii de dans din Constanța care își abuza fizic și sexual elevele, folosea relațiile cu anumiți ”grei” din PSD ca să le terorizeze

Primăria Sectorului 5: „Gunoiul se ridică, dar poate nu în ritmul dorit”

Pe toate străzile din sector pubelele și coșurile de gunoi dau pe afară de mizerie.

În prezent, salubrizarea în Sectorul 5 este asigurată de REBU și Servicii Salubritate București SA, după ce contractul cu Rosal a expirat în luna august. Potrivit unei hotărâri de Consiliu Local, de la 1 octombrie serviciul de curățenie va fi preluat de Amenajare Edilitară și Salubrizare SA, o firmă a primăriei, despre care Libertatea a mai scris în trecut. Este aceeași firmă care voia să plătească 54 de milioane de euro companiei Star Pro Center INTL pentru amenajarea a 34 de locuri de joacă și spații verzi.

Libertatea a solicitat un punct de vedere primăriei conduse de Daniel Florea, care ne-a transmis, prin purtătorul de cuvânt, că „salubrizarea în sector se face, însă poate nu în ritmul dorit”.

Close
Închide
  Close