Relaxare pe ritmuri de muzică

Așa se relaxează între ore copiii de la școală Nicolae Tonitza, din Constanța. Timp de 10 minute, pe holuri și în clase răsună în boxe cele mai în vogă hituri.

„Mi se pare foarte tare, foarte liniștitor și-mi place foarte mult”, “E o idee foarte bună și mă bucur că o avem și noi + ne relaxează și mie, cel puțin, îmi place foarte mult”, “Mie-mi place de la Carlaʼs Dreams – Acele Tale, Imperfect, și … Cine m-a făcut om mare, Le-am spus și fetelor”, sunt câteva dintre părerile elevilor.

“Suntem muzicali, voioși, vorbăreți interactivi – tot ce vreți! Ne place foarte mult muzica”, a declarat învățătoarea Georgeta Apopei.

Întrebată dacă dansează cu cei mici, învățătoarea a spus că da.

„Bineînțeles! Dacă nu le-arăți copiiilor, n-au de unʼ să-nvețe”, a declarat georgeta Apopei.

Playlist-ul fiecărei zile îl face chiar directoarea școlii

“În funcție de vârstă alegem, doar că am avut reclamații de la cei mici că nu mai vor muzică cu rațuște și cu iepurași, vor și ei muzică cu Smiley, cu Delia, cu Justin Bieber. Acum, de exemplu, am ales DJ Snake și Justin Bieber. Le mai place foarte mult Lidia Buble”, a spus directoarea școlii, Nicoleta Bercaru.

Tolo, după discursul președintelui: Trăiască Împăratul!
Recomandări

Tolo, după discursul președintelui: Trăiască Împăratul!

Tot directoarea a venit cu această idee, după un schimb de experiență la o școală din Turcia.

„În toamna anului trecut am fost într-un schimb de experiență în Istanbul – suntem înfrățiți cu o școală din Istanbul – și în școală respectivă am văzut acest lucru, ne-a plăcut foarte mult și-am zis că trebuie aplicat și-n școală noastră. Trebuie încercat. Am încercat gândind că poate se micșorează numărul actelor de violență, și într-adevăr, așa este, copiii au alte preocupări acum, uită să se mai ciondănească. Cântă și dansează”, a declarat Nicoleta Bercaru.

Și psihologii spun că pauzele cu muzică sunt benefice pentru elevi.

“Impactul este clar unul pozitiv. De ce? Pentru că ei se relaxează, se-ncarcă pozitiv pentru următoarea oră… Una dintre metodele de relaxare folosită și-acasă este muzica. Și pentru că melodiile sunt unele noi, de actualitate potrivite vârstei. Sunt mai liniștiți, rămân în clase, discută, sunt mai relaxați, râd, se simt bine-n compania celorlalți”, este de părere psihologul școlar Mădălina Alexe.

La aceeași școala constănțeană, conducerea a mai făcut un experiment inedit. La finalul anului trecut, timp de două săptămani, elevii nu au primit teme.

Sursa video: stiri.tvr.ro

Scrisoarea lui Ștucan către Gica Hagi: „Iartă-mă că-ți voi spune ceva ce alții se tem să-ți spună. Și tu știi asta, dar ești prea orgolios să o recunoști”
GSP.RO

Scrisoarea lui Ștucan către Gica Hagi: „Iartă-mă că-ți voi spune ceva ce alții se tem să-ți spună. Și tu știi asta, dar ești prea orgolios să o recunoști”

Horoscop 20 noiembrie 2019. Gemenii își risipesc toate îndoielile
HOROSCOP

Horoscop 20 noiembrie 2019. Gemenii își risipesc toate îndoielile