De Cristian Anton,

Jim Bridenstine, șeful NASA, a prezentat la sediul agenției, alături de inginerii care au lucrat la aceste prototipuri, noua generație de costume spațiale destinate programului Artemis al NASA, care vizează şi trimiterea primei femei pe Lună până în 2024.

”Mergem pe Lună până în 2024 şi dorim să fie sustenabilă”, a declarat Jim Bridenstine.

Administratorul NASA a adăugat că noile misiuni pe Lună vor oferi şi ocazia testării unor noi tehnologii ce vor fi folosite pentru a-i trimite pe astronauţi şi mai departe în Sistemul Solar.

Obiectivul ultim este să ajungem pe Marte. Iar pentru a ajunge pe Marte, trebuie să folosim Luna ca teren de pregătire

Jim Bridenstine, administratorul NASA

Pentru a îndeplini aceste obiective ambiţioase, NASA ştie că este nevoie de o nouă generaţie de costume spaţiale de mărime universală, care să poată fi purtate de astronauţi bărbaţi şi femei.

”Kristine poartă un costum spaţial care li se va potrivi tuturor astronauţilor care vor merge pe Lună”, a prezentat-o Bridenstine pe inginerul spaţial Kristine Davis, de la Centrul Spaţial Johnson al NASA, care a participat la realizarea noilor prototipuri şi care a urcat pe scenă îmbrăcată cu un astfel de costum spaţial.

Concepute pentru activități diferite

Cele două prototipuri prezentate de NASA au fost concepute pentru două activităţi separate ce vor fi desfăşurate de echipajul aflat în misiune pe Lună.

Haos în supermarketurile din România de teama coronavirusului. Imagini incredibile! „Niciodată n-am vândut atâta„
Recomandări

Haos în supermarketurile din România de teama coronavirusului. Imagini incredibile! „Niciodată n-am vândut atâta„

 

Unul dintre ele, denumit Exploration Extravehicular Mobility Unit (xEMU), în culorile steagului american, a fost purtat de Kristine Davis la prezentare şi este conceput pentru activităţi extravehiculare pe suprafaţa selenară.

Costumele pot fi purtate atât de femei, cât și de bărbați

Cel de-al doilea, denumit Orion Crew Survival System, de culoare portocalie, este un costum ce se poate presuriza şi va fi purtat de astronauţi la lansarea în spaţiu în noua capsulă Orion. Acest costum a fost purtat la eveniment de inginerul NASA Dustin Gohmert.

Costumele pot fi purtate de un bărbat de 1,90 m, dar și de o femeie de 1,65 m

Una dintre principalele caracteristici ale noilor costume este că se potrivesc şi pentru bărbaţi şi femei, indiferent de conformaţia fizică. Pentru a obţine acest lucru, inginerii NASA au conceput noile costume să fie modulare.

Astfel, un costum este alcătuit din mai multe module ce se pot asambla şi dezasambla. Modulele au dimensiuni diferite şi, în cel mai scurt timp, costumul ce a fost purtat de un bărbat de 1,90 m poate fi adaptat prin schimbarea câtorva module pentru a fi purtat de o femeie de 1,65 m.

NASA va trimite pentru testare un costum xEMU pe ISS şi două pe suprafaţa Lunii, în următorii 2 ani, conform lui Chris Hansen, şeful biroului pentru Activităţi Extravehiculare al NASA.

Citeşte şi:

Actrița Tamara Buciuceanu Botez a murit la vârsta de 90 de ani: „Când nu veți mai mirosi flori de câmp pe scenă seara / Poate vă veți întreba atunci: unde-o fi plecat Tamara?”

Jennifer Aniston și-a făcut cont pe Instagram, iar prima fotografie postată este cu colegii ei din ”Friends”

CARTELUL RENAULT. Președintele Consiliului Concurenței spune că e ilegal ca firmele să se înțeleagă în privința muncitorilor!

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil
GSP.RO

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil

Horoscop 25 februarie 2020. Taurii au probleme de comunicare
HOROSCOP

Horoscop 25 februarie 2020. Taurii au probleme de comunicare