„Ne apropiem de finalizarea recensământului. Acesta trebuie finalizat până pe data de 31 iulie, în conformitate cu legea și cu angajamentele pe care le-am avut cu programul Băncii Mondiale. Ca atare, din datele pe care le am, în momentul de față, peste 85% din recensământ s-a desfășurat, ceea ce poate să constituie un grad satisfăcător”, a spus Nicolae Ciucă, într-o videoconferință cu prefecții.
Șeful Guvernului a cerut ajutorul autorităților locale – prefecturi, primării -, care să aducă recenzori pentru a fi terminat recensământul 2022 în cele 10 zile rămase.
Ciucă a precizat că există probleme cu numărul recenzorilor din București, Timișoara și Iași și a cerut ca acestea să fie rezolvate în timp util.
Sunt probleme, din ceea ce am primit noi până acum, în municipiul București, în Timișoara și în Iași, ca atare, rog să se ia măsuri la nivelul acestor localități. Ştiu că în București au fost aduși recenzori din Călărași, poate și celelalte județe pot să dea o mână de ajutor, astfel încât să se finalizeze așa cum se cuvine.
Premierul Nicolae Ciucă:
„Vă cer, încă o dată, să vă sprijiniți reciproc în derularea activităților în perioada care ne-a rămas, astfel încât să poată să fie finalizat cum se cuvine”, a mai spus șeful Executivului.
Institutul Naţional de Statistică a transmis miercuri, 20 iulie, că s-a prelungit din nou perioada de culegere a datelor pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor, de data aceasta până pe 31 iulie 2022. Măsura se aplică în localităţile unde gradul de recenzare este scăzut. Acesta este ultimul termen de prelungire.
Până pe 20 iulie au fost recenzate aproape 17 milioane de persoane din cele 19 milioane de rezidenți, adică un procent de 87,4%.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
viorel57 • 22.07.2022, 13:01
Un recensamant execrabil organizat in care s-a sperat ca se poate face recensamant prin efortul declarantilor care, amenintati cu amenzi usturatoare, ar fi trebuit sa faca treaba guvernantilor implicati in proces. Un prim ministru care da directive cu un grad de generalitate elementara Defapt statul actual stie doar sa ameninte, sa taxeze si sa amendeze. Un site de recenzare greoi cu feedback aproape inexistent si care iti cerea sa verifici tu ulterior daca datele au fost inregistrate. Doame fereste sa fi fost programat sa trimita el o informare asupra eventualelor erori sau lipsuri. Ca doar omul supus statului trebuie sa fie mereu prezent cand statul o cere si sa ii faca treaba gratuit pentru o statistica de care oricum nimeni nu tine cont. Ati uitat de referendumul anti Basescu cand nu au contat datele recensamantului ci datele pe care le-au vrut? Si mai vor sa avem incredere in statul esuat