Proiectul de reamenajare a Parcului Moghioroş este unul mai vechi, lăsat moştenire de vechea conducere a primăriei Sectorului 6, însă, abia acum, va fi pus în aplicare. Mai-marii Primăriei Sectorului 6 şi-au trimis deja echipele în teren pentru a demonta fiecare tarabă, fiecare gheretă, fiecare scrânciob şi fiecare bancă din Moghioroş pregătind astfel terenul pentru deschiderea şantierului. În plus, bazinul lacului din parc nu va fi umplut primăvara aceasta cu apă, tocmai pentru că lucrările pentru pregătirea şantierului au intrat în linie dreaptă. Apoi, când din vechiul parc nu va mai fi rămas nimic, zona va fi închisă complet, iar accesul în interior interzis.
Noul parc, unul ultramodren supravegheat video, ce se vrea a fi la concurenţă cu cele mai cunoscute din Europa, va avea foişoare pentru jocuri de societate, pasarele pietonale care vor traversa lacul, o zonă în care vor fi expuse plante exotice, o fântână arteziană tip nufăr şi o alta cu 60 de jeturi de apă. Locurile de joacă ale prichindeilor vor fi amanejate pe trei categori de vârstă (1-3 ani, 3-6 ani şi 6-12 ani), iar pe malul lacului, populat, se spune, cu lebede, va fi ridicată o scenă pentru concerte. Modernizarea nu va ocoli sistemul de irigaţii, de iluminat şi de apă potabilă.
Pentru bijuteria arhitecturală se vor cheltui aproape 17.000.000 de euro, din care partea Primăriei Sectorului 6, adică a contribuabililor, este de veo 300.000 de euro. Surse din cadrul primăriei spun că, dacă totul merge bine, noul parc european va fi gata în aproximativ un an şi jumătate timp în care bucureştenii din Sectorul 6 îşi vor duce copii la joacă pe unde vor vedea cu ochii, prin Bucureşti.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro