MENIU CAUTĂ
31 Ian. 2009 21:53

Noul prinţ al manelelor

Distribuie

3896-122126-shawerma.jpgBabi, pe numele lui adevărat Luis David Dobre, trăieşte “visul romanesc”. Peste noapte a devenit, din cantăreţ ambulant, un manelist de mare succes, captand atenţia publică prin voce şi talent.

La doar 12 ani, ploieşteanul a plecat din şatră şi duce o viaţă de prinţ. Câştigă mii de euro într-o noapte, joacă într-o telenovelă, are şofer, impresar şi îşi ajută surioara mai mică, luând-o alături de el în lumea showbizului.

CINE E…
Luis David Dobre – Babi Minune'
Locul şi data naşterii: Ploieşti, 16 iulie 1996
Înălţime: 1,35 m
Greutate: 40 kg
Păr: negru
Ochi: căprui
Zodia: Rac

Babi este la o vârstă la care copiii primesc bani din cântat doar de Sărbători, când merg la colindat. El e însă un caz special: îşi câştigă existenţa cu vocea de când se ştie! Neavând posibilităţi financiare pentru a merge la şcoală, actualul manelist străbătea în lung şi-n lat străzile Ploieştiului pentru a face rost de bani.

La început cânta pe un hamburger sau o shaorma

Cu câţiva ani în urmă, pentru o shaorma sau un hamburger, Babi cânta cât îl ţinea gura. Nu avea un repertoriu propriu, dar vocea sa îi uimea pe toţi.


Foarte mulţi l-au plătit pe Babi pentru a le concerta', pe stradă sau la petreceri, l-au filmat şi au pus clipurile pe Internet. Acesta a fost norocul puştiului din şatră! Vocea şi internetul l-au scos din sărăcie. Ulterior a fost descoperit şi adoptat' de Marius Chirilă, directorul Casei de discuri Amma.

3896-122129-45foto1.jpg

El şi Cătălin Rotaru, impresarul care-l are sub contract şi pe Nicolae Guţă, l-au luat pe Babi din Ploieşti şi l-au dus pentru prima dată într- un studio de înregistrări. Din acel moment, copilul sărac a devenit prinţ. O garderobă nouă, modernă şi curată, mâncare bună şi o locuinţă de lux. A fost doar începutul!

3896-122132-45foto2.jpg

Crescut la marginea Ploieştiului, Babi nu a avut parte de jucării sau de alte bucurii. Prietenii lui au fost caii! Astfel, atunci când alţi copii învăţau să meargă pe bicicletă, Babi era şofer' pe căruţă. Nu a uitat cum se mânuiesc hăţurile cailor, chiar dacă acum are la dispoziţie un luxos Audi Q7, în valoare de aproape 80.000 de euro.


Clipurile cu Babi Minune au strâns milioane de vizitatori. Foarte căutate sunt cele cu manelistul înainte de a se lansa, atunci când puştiulminune cânta pe străzi pentru câţiva lei, nu pe mii de euro.

Joacă în telenovele!

Şansa lui Babi s-a numit telenovela Inimă de ţigan', difuzată de postul Acasă TV. Manelistul a compus o piesă cu acelaşi nume, în care cântă şi despre vedetele acestui serial, atrăgând astfel atenţia televiziunii. El a fost invitat în mai multe emisiuni la Acasă TV şi a adus-o cu el şi pe surioara sa, Petruţa, cea mai bună dansatoare pe melodiile frăţiorului ei.

3896-122133-45foto4.jpg

Mai nou, Babi a primit un rol în telenovela Regina', continuarea serialului Inimă de ţigan'. El e 3896-122153-45foto5.jpgcoleg pe platourile de filmare cu celebrii Gheorghe Dinică, Gheorghe Visu (State Potcovaru, tatăl adoptiv al lui Babi în film), Dan Condurache, Marin Moraru, Nicoleta Luciu sau Carmen Tănase.

Surioara lui îi dansează la spectacole

Sora lui Luis David, Petruţa, are opt ani şi îl însoţeşte pe frăţiorul ei în toate spectacolele. În timp ce Babi Minune cântă, Petruţa dansează. De altfel, după ce a devenit celebru şi s-a mutat în Bucureşti, tânărul manelist a ţinut neapărat să-şi ia surioara cu el, în Capitală.

Este la concurenţă cu Ionuţ Cercel
 
3896-122155-45foto6.jpgLumea manelelor a cunoscut multe debuturi ale unor solişti foarte tineri. La 14 ani, sub îndrumarea lui Dan Bursuc şi a lui Nicolae Guţă, Sorinel Copilul de Aur îşi făcea apariţia în forţă pe toate posturile de televiziune şi în toate compilaţiile de gen. Acum, capul de afiş îl ţin Babi Minune şi Ionuţ Cercel, ambii în vârstă de 12 ani. Cu toate că fanii genului tind să facă fel de fel de comparaţii, între cei doi „prinţi ai manelelor” nu există nici un fel de rivalitate.

Copiii nu s-au cunoscut niciodată, iar relaţia dintre impresarii lor este foarte bună. Ionuţ este fiul solistului Petrică Cercel, care se ocupă totodată şi de imaginea fiului său. Puştiul a devenit foarte apreciat după ce a pus pe ritm de manea piesa „Made in Romania”, a Loredanei Groza

Ionuţ Cercel „Made in Romania”                               Loredanei Groza „Made in Romania”


 

Comentarii