Mergi direct la conținut »
Nu, nu e Carmen Iohannis! O femeie îl însoțește pe șeful statului peste tot! Ultima apariție, la Ziua Marinei!
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Nu, nu e Carmen Iohannis! O femeie îl însoțește pe șeful statului peste tot! Ultima apariție, la Ziua Marinei!

Nu, nu e Carmen Iohannis! O femeie îl însoțește pe șeful statului peste tot! Ultima apariție, la Ziua Marinei!

La o privire atentă asupra fotografiilor sau filmărilor cu președintele Iohannis veți remarca, în imediata lui apropiere, o femeie. Brunetă, tunsă scurt, elegantă și întotdeauna extrem de atentă la reacțiile și la ținuta întâiului om al statului. Numele ei este Delia, e născută în Sibiu, la fel ca președintele, și are 41 de ani Sună interesant, nu?

Și chiar vorbim despre un personaj interesant. Pe numele întreg Delia Dinu, sibianca este consilierul prezidențial  ”moștenit” de Klaus Iohannis de la Traian Băsescu. Biografia ei este demnă de o SPP-istă parcă desprinsă dintr-un film american. A fost decorată de Regele Albert II al Belgienilor în iulie 2009 cu Ordinul Coroanei în Grad de Comandor, a primit  in 2013 Ordinul Crucea cu placă „Pro Merito Melitensi” de la Marele Maestru al Ordinului Suveran Militar de Malta și a fost decorată de președintele Republicii Portugheze, în octombrie 2015, cu „Ordinul de Merit” în grad de Comandor. Și fostul ei șef, ex-președintele Traian Băsescu a recompensat-o corespunzător. Delia Dinu a primit Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, și câțiva ani mai târziu, în grad de Ofițer.

Așadar, Delia Dinu, absolventă a Facultății de Drept  „Simion Bărnuţiu” Sibiu și angajată din anul 2000 la SPP, era deja consacrată atunci când Iohannis a preluat mandatul prezidențial. Când și a ales consilierii, toată lumea s-a mirat că noul președinte a preferat să păstreze pe cineva din “vechea gardă” și, culmea, un om atât de apropiat lui Băsescu. De fapt, potrivit presei locale – în speța a ziarului Monitorul de Sibiu – Delia Dinu și Klaus Iohannis se cunoșteau încă de pe vremea când actualul președinte era primar, ba chiar mai demult, dacă e sa ținem cont că frumoasa Delia e fiica unui respectabil personaj, colonelul Ion Dinu, fost șef al Cercului Militar Sibiu.

În concluzie, femeia brunetă, tunsă scurt și care afișează un zâmbet fermecător e, deci, fiica de militar, SPP-istă și se îngrijește ca toate aparițiile în public ale președintelui să fie impecabile.  În lateral, în fața sau în spatele lui Klaus Iohannis, atentă la toate detaliile, Delia veghează!

Cine este românul de 23 de ani ucis în atentatul de la Hanau. Vili se stabilise de cinci ani în Germania
Recomandări

Cine este românul de 23 de ani ucis în atentatul de la Hanau. Vili se stabilise de cinci ani în Germania

 

Scurtă prezentare pe site-ul prezidențial

Potrivit site ul presidency.ro, delia Dinu și-a desfășurat activitatea, în perioada aprilie 2005 – mai 2008, în calitate de consilier în cadrul Compartimentului Protocol al Administrației Prezidențiale. În perioada mai 2008 – august 2012 a coordonat Compartimentul Protocol al Administrației Prezidențiale. În  august 2012 a fost numită Consilier de Stat la Compartimentul Protocol al Administrației Prezidențiale. A participat la Conferinţa Globală a Şefilor de Protocol – Washington 2012 și Conferinţa Globală a Şefilor de Protocol – Seul 2014.


VIDEO EXCLUSIV/ Afaceristul turc Abdullah Ataș se căiește și cere iertare familiei polițistului Gheorghe Ionescu


 

Close
Închide
  Close