MENIU CAUTĂ
29 Iun. 2018 14:55 , de Daniel Ionașcu

O aplicație de Facebook a expus datele a 120 de milioane de oameni

Distribuie

Dacă ați vrut vreodată să aflați ”ce prințesă Disney sunteți”, ei bine sunteți printre cele 120 de milioane de ”prințese” cu datele personale expuse.

Un cercetător în domeniul securității a descoperit că un chestionar de pe Facebook numit ”Nametests” avea o gaură de securitate care permitea oricui să preia informații despre cei 120 de milioane de oameni care l-au completat, scrie CNET.

Numele cercetătorului care a găsit problema este Inti de Cuekelaire. Acesta a observat că datele sale au fost încărcate pe site-ul Nametests fără vreo criptare sau parolă. Datele erau la vedere și includeau: numele, țara din care este, data de naștere, sexul și vârsta.

Compania care a realizat aplicația se cheamă Social Sweethearts.

Facebook, acuzată că dă răspunsuri evazive

Numărul este mai mare decât cel înregistrat în scandalul Cambridge Analytica, când au fost compromise datele personale ale unui număr de 87 de milioane de persoane.

Scandalul Cambridge Analytica s-a întețit continuu, mai ales când s-a aflat că Facebook știa de problemă, dar nu luase măsuri.

Chiar și acum, Facebook este acuzată de către un grup de parlamentari britanici că nu a luat cine știe ce măsuri pentru a combate folosirea ilegală a datelor personale și împrăștierea știrilor false, potrivit Reuters.

Citește mai multe despre date personale pe Libertatea.

Comentarii