Mergi direct la conținut »
O bătrână a fost bătută și terorizată de propriul nepot: a lovit-o cu pumnii și cu picioarele și a strâns-o de gât!
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > O bătrână a fost bătută și terorizată de propriul nepot: a lovit-o cu pumnii și cu picioarele și a strâns-o de gât!

O bătrână a fost bătută și terorizată de propriul nepot: a lovit-o cu pumnii și cu picioarele și a strâns-o de gât!

O femeie de 75 de ani, din comuna gorjeană Jupîneşti, n-a mai suportat chinurile la care o supunea propriul ei nepot, cu care locuiește în aceeași casă, și a făcut plângere la poliție.

Tânărul în vârstă de 29 de ani, fără loc de muncă, obişnuieşte să consume alcool şi să o agreseze pe bătrână. Asta pentru că femeia nu acceptă ca în gospodăria sa să vină tot felul de „petrecăreţi”, prieteni de-ai nepotului, care să-i tulbure liniştea.

Ultima dată, femeia a fost bătută cu pumnii şi picioarele de către nepot, chiar în faţa casei. Ea a cerut sprijinul poliţiei şi apoi al judecătorilor pentru a scăpa de calvarul în care trăieşte. Cu trei zile înainte de Paşte, magistraţii Tribunalului Gorj au decis ca nepotul femeii să fie evacuat din locuinţă, asta după ce judecătorii din Târgu-Cărbuneşti au considerat că nu se impune emiterea unui ordin de protecţie.

Bunica l-a crescut de la 14 ani

Femeia s-a plâns judecătorilor că îi este teamă să mai stea sub acelaşi acoperiş cu nepotul său, care este violent şi se îmbată des, a notat gorjeanul.ro.

„S-a constatat că în după amiaza zilei de 12.04.2019, în jurul orelor 13:45, numitul (…) care locuieşte împreună cu victima, fiind nepotul acesteia, a lovit-o cu pumnii şi picioarele, în timp ce se aflau în faţa locuinţei, în drumul public al satului Jupâneşti. Ulterior, după intrarea în locuinţă, pârâtul a continuat să-i adreseze reclamantei injurii şi să o ameninţe cu acte de violenţă”, se arată într-un document aflat la instanţă.

Are 23 de ani și a dat lovitura cu o afacere unică în România! Ideea genială din care s-a îmbogățit
Recomandări

Are 23 de ani și a dat lovitura cu o afacere unică în România! Ideea genială din care s-a îmbogățit

De teama nepotului aflat sub influenţa alcoolului, femeia nu a mai intrat în casă, a apelat 112 şi a aşteptat sosirea organelor de poliţie. Tânărul a negat că şi-ar fi lovit bunica, menţionând doar că a avut o discuţie în contradictoriu cu aceasta.

Mai mult, bărbatul a spus că locuieşte în aceeaşi casă cu bunica de la vârsta de 14 ani, când lui i-ar fi fost atribuită, prin hotărâre judecătorească, o cameră din locuinţa femeii.

Poliţiştii au emis ordin de protecţie provizoriu, agresorul fiind obligat, pentru câteva zile, să părăsească locuinţa şi să stea departe de victimă. Ulterior, bătrâna a cerut să i se prelungească protecţia în instanţă.

În faţa judecătorilor de la Tg-Cărbuneşti, tânărul a cerut să i se permită să locuiască în continuare în camera respectivă, argumentând că imobilul are două intrări separate şi cei doi, oricum, nu folosesc spaţii comune. Instanţa a considerat că bătrâna nu a adus suficiente dovezi din care să reiasă că îi este pusă viaţa în pericol şi, din acest temei, a respins cererea de emitere a ordinului de protecţie.

Șefa secției de nefrologie de la ”Sf. Ioan” rupe tăcerea! Detalii uluitoare despre profesorul pe fals Checheriță
Recomandări

Șefa secției de nefrologie de la ”Sf. Ioan” rupe tăcerea! Detalii uluitoare despre profesorul pe fals Checheriță

Temându-se pentru viaţa sa, bătrâna a atacat cu apel sentinţa judecătorilor. Aceasta le-a spus magistraţilor de la Tribunalul Gorj că nepotul său din partea fiului este o persoană violentă împotriva căreia a formulat plângere penală pentru lovire şi ameninţări, nefiind pentru prima dată când acesta o loveşte şi o jigneşte.

Tânărul are unde să stea, dar nu vrea să se mute!

Deşi tânărul are unde să locuiască, părinţii lui având o stare materială bună, dar femeia crede că nepotul său doreşte să stea cu ea doar pentru a nu plăti vreun leu la întreţinere şi utilităţi. Tânărul nu are serviciu, „nu-i place să muncească”, după cum spune bătrâna, şi consumă alcool. Mai mult, cu ocazia ultimei agresiuni, bărbatul a mai adus în casă un alt tânăr, „la fel ca el”, care ar fi ameninţat-o că o violează, a mai spus bătrâna.

TOLO, despre Gabriela Firea și blaturile cu televiziunile! 'În realitate, e jale!'
Recomandări

TOLO, despre Gabriela Firea și blaturile cu televiziunile! 'În realitate, e jale!'

„Dacă pârâtul nu ar fi fost agresiv faţă de ea, nu ar fi bătut-o, nu ar fi strâns-o de gât, nu ar fi ameninţat-o, ea nu avea nici un motiv să ceară ajutorul organelor de poliţie şi să facă plângere penală împotriva pârâtului. Violenţa fizică şi psihologică la care este supusă îi pun în pericol viaţa şi integritatea fizică şi psihică, astfel că se impune admiterea apelului şi instituirea ordinului de protecţie”, se mai arată în actele de la instanţă.

În aceste condiţii, Tribunalul Gorj a dispus evacuarea nepotului din locuinţa femeii, iar pentru o perioadă de trei luni, începând cu data de 25 aprilie, femeia îşi va putea duce în linişte bătrâneţea zbuciumată.

S-a avut în vedere faptul că „bătrâna a avut grijă de nepotul său de la 14 ani, astfel încât, în mod cert, nu ar fi apelat la o asemenea cerere dacă nu ar fi grav afectată, în sensul că prezenţa acestuia în casă îi produce o stare de teamă accentuată în ultima perioadă”.


Poveștile morților de sub autostrăzi. O zi pe un șantier arheologic de pe traseul unei mari lucrări de infrastructură sau cum dispare lent arheologia românească

Close
Închide
  Close