Mergi direct la conținut »
O cântăreață de operă care a suferit două transplanturi de plămâni a murit. Povestea incredibilă a sopranei Charity Tillemann-Dick
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > O cântăreață de operă care a suferit două transplanturi de plămâni a murit. Povestea incredibilă a sopranei Charity Tillemann-Dick

O cântăreață de operă care a suferit două transplanturi de plămâni a murit. Povestea incredibilă a sopranei Charity Tillemann-Dick

Charity "Sunshine" Tillemann-Dick, o cunoscută cântăreață de operă din Statele Unite care a supraviețuit și și-a continuat cariera după două transplanturi de plămâni, a murit la vârsta de 35 de ani.

Tillemann-Dick a fost diagnosticată cu hipertensiune pulmonară în urmă cu 15 ani. De atunci a suferit două transplanturi pulmonare și alte probleme medicale grave, dar în ciuda problemelor sale a continuat să cânte și a ajuns o soprană celebră la nivel mondial.

Incredibila poveste a unei soprane celebre

Charity Tillemann-Dick a devenit celebră după ce a cântat pe scene din SUA, Europa și Asia și a jucat în opere precum Titania în ”Visul unei nopți de vară”, Gilda în ”Rigoletto” și Violetta în ”La Traviata”.

Născută în Denvor într-o familie de politicieni, Charity Tillmann-Dick a avut 9 frați. Deși îi plăcea să cânte de la o vârstă fragedă ea își dorea să urmeze o carieră în politică, la fel ca bunicului ei, Tom Lantos, care a fost congresman democrat, și fratele ei, Tomicah Tillemann, membru important din echipa lui Hillary Clinton.

Dar după ce a terminat liceul a decis să studieze muzică, spunând că nu o să-și ierte niciodată dacă renunță la această parte importantă a vieții sale.

Dar vârsta de 20 de ani a fost diagnosticată cu hipertensiune pulmonară idiopatică, o boală rară, care a făcut ca inima ei să ajungă să aibă de trei ori și jumătate dimensiunea problemă.

Fiica cea mică a lui Adrian Minune, pe scena „Vocea României“: „Se poate şi fără banii lui tati“. Cum a reacţionat Chirilă după prestaţia sa
Recomandări

Fiica cea mică a lui Adrian Minune, pe scena „Vocea României“: „Se poate şi fără banii lui tati“. Cum a reacţionat Chirilă după prestaţia sa

După diagnosticare, medicii i-au dat mai dat de trăit între doi și cinci ani și i-au recomandat să nu mai cânte pentru a-și prelungi viața.

Ea a refuzat să îi asculte și, deși a urmat o serie de tratamente, a continuat să cânte.

Două transplanturi de plămâni pentru a putea continua să cânte

Cinci ani mai târziu, în 2009, a fost supusă primului dublu transplant de plămâni.

Deși transplantul a reprezentat o șansă la viață, operația a fost extrem de dificilă, iar tânăra soprană a stat o lună în comă. Recuperarea a fost chiar mai grea decât se aștepta, pentru că a trebuit să învețe din nou nu doar să cânte, dar să vorbească și să respire cu noii plămâni.

După un an a reușit să cânte din nou, dar în timp ce ea încerca să se recupereze după transplant, corpul său a început să respingă noul organ după doar câteva luni.

În timp ce aștepta un alt donator, doctorii i-au spus că este posibil să nu supraviețuiască, dar ea a continuat să cânte și să spere.

Ce a anunțat Elena Udrea despre nașii micuței Eva! Ce s-a întâmplat cu Alina Bica
Recomandări

Ce a anunțat Elena Udrea despre nașii micuței Eva! Ce s-a întâmplat cu Alina Bica

În 2011, în continuare fără plămâni, a debutat la Teatrul Rose din Lincoln Center, iar în timpul spectacolului, soprana avea în culise un tub de oxigen și un scaun cu rotile pregătite în caz ca e nevoie să intervină.

„Abia puteam respira, dar încă puteam să cânt”, a povestit ea pentru BBC. „Era un miracol.”

În ianuarie 2012 a găsit un nou donator și a fost supusă celui de-al doilea transplant.

De această dată lucrurile păreau să meargă mult mai bine și, ajutată de noua pereche de plămâni, și-a continuat cariera de succes.

În 2014, albumul ei de debut, American Grace, a ajuns pe locul 1 în topul Billboard classic.

Dar în 2015, soprana a început să se confrunte cu noi probleme de sănătate. A fost diagnosticată cu un cancer de piele rar și agresiv, despre care se crede că a fost cauzat de medicamentele pe care le-a luat pentru ca organismul să nu mai respingă plămânii transplantați.

Statele care au votat împotriva Laurei Codruța Kovesi pentru Parchetul European. Cum a votat până la urmă România
Recomandări

Statele care au votat împotriva Laurei Codruța Kovesi pentru Parchetul European. Cum a votat până la urmă România

Tratamentul a necesitat chimioterapie, radiații și intervenții chirurgicale, inclusiv o procedură specială care necesită tăierea unui nerv de pe fața ei, lucru care i-a afectat grimasa și a făcut să nu-și mai poată mișca partea dreaptă a gurii.

Miercuri, familia ei a anunțat trecerea în neființă printr-un mesaj pe Facebook. „În această dimineață, cortina vieții s-a închis peste una din eroinele sale. Iubita noastră Charity a trecut în neființă. În ultimele momente a fost liniștită avându-i alături pe soțul și familia sa”, se arată în postarea care anunță decesul.

Deocamdată nu se cunosc cauzele morții, scrie BBC News.

 

 
 
Close
Închide
  Close