Mergi direct la conținut »
O cometă verde foarte rară se va apropia de Pământ în noaptea de miercuri spre joi. Specialiștii au supranumit-o ”Increbilul Hulk”
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > O cometă verde foarte rară se va apropia de Pământ în noaptea de miercuri spre joi. Specialiștii au supranumit-o ”Increbilul Hulk”

O cometă verde foarte rară se va apropia de Pământ în noaptea de miercuri spre joi. Specialiștii au supranumit-o ”Increbilul Hulk”

Pasionații de astronomie din emisfera nordică vor avea șansa de a admira pe cerul nocturn din această săptămână o foarte rară cometă verde, supranumită ”Incredibilul Hulk”, au anunțat cercetătorii ruși specializați în studierea acestor corpuri cerești.

Cometa a fost supranumită ”Incredibilul Hulk” datorită strălucirii sale într-o nuanță verzuie. Ea se apropie de Terra, iar pasionații de astronomiei o pot admira în noaptea de miercuri spre joi, scrie Agerpres.

Pe măsură ce se va apropia de Terra, norul de gaze și praf cosmic din jurul acestei comete va părea pe cerul nocturn cel puțin de două ori mai mare decât Jupiter, cea mai mare planetă din Calea Lactee, arată oamenii de știință.

Cometa ”Incredibilul Hulk” se va apropia cel mai mult la 113 milioane de kilometri față de Pământ, înainte de a se îndrepta apoi către Soare. Oamenii de știință se așteaptă ca această cometă să ajungă în punctul maxim de apropiere în raport cu Soarele pe 15 august.

Din fericire, cometa nu reprezintă niciun risc pentru Pământ, cu excepția apariției unui posibil impuls electromagnetic cometar, mai arată specialiștii.


CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV / Ministrul Daea, ordin extrem dat azi: ”Ardem câmpurile de porumb prin care au trecut mistreții, în zonele contaminate!”


FOTO: PIXABEY

Close
Închide
  Close