MENIU CAUTĂ
23 Apr. 2018 10:16

FOTO | O femeie a intrat în istoria medicală după ce a rămas însărcinată de două ori, la 10 zile distanță

Distribuie

După ce s-a zbătut să conceapă un copil din cauza diagnosticului de sindrom ovarian polichistic, o femeie din Australia care a făcut un tratament hormonal a avut parte de o surpriză: a rămas însărcinată de două ori, la 10 zile distanță.

Kate Hill suferea de sindromul ovarian polichistic, problemă care îi împiuedica organismul să elibereze ovulele la mijlocul ciclului menstrual, așa că a apelat la un tratament hormonal pentru a-și crește șansele de a rămâne însărcinată, potrivit dailymail.co.uk.

Tratamentul hormonal a avut efect și femeia a rămas însărcinată. Dar ce a urmat, intră în istoria medicală, pentru că 10 zile mai târziu, Kate a aflat că este din nou însărcinată.

Anomalia este atat de rara, incat medicul lui Kate a fost nevoita sa o caute pe Google. Fenomenul poartă numele de superfetație, în toată lumea există doar 10 cazuri înregistrate ale unor femei care au rămas însărcinate deși erau deja însărcinate.

Kate a născut două fete, Charlotte și Olivia. Deși erau programate să vină pe lume la 10 zile distanță, fetele au fost născute în aceeași zi, prin cezariană. Ele sunt gemene non-identice, cu greutăți și dimensiuni diferite și chiar cu grupe de sânge diferite.

Charlotte și Olivia (foto credit Selena Rollason – Diimex)

„Nu am realizat ce special a fost ce s-a întâmplat până nu le-am născut. Cazul meu este cu atât mai rar cu cât eu și soțul meu am înreținut relații sexuale doar o dată”, a declarat Kate pentru Today Tonight.

 


Gravidele ar putea primi îmbrăcăminte și produse de îngrijire pentru nou-născuți, dacă merg la controalele prenatale (proiect)


 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop marți 22 ianuarie 2019. Balanțele au parte de o șansă nesperată
Loading...
Comentarii