De Adrian Ilie,

Autoritățile italiene susțin că Pia Klemp nu doar a salvat migranții aflați în Marea Mediterană pe ambarcațiuni precare, ci a avut legături cu cei care organizează traficul ilegal către Italia și a stabilit cu aceștia locuri de întâlnire de unde vasul nemțoaicei prelua migranții pe care apoi îi lăsa pe coastele italiene.

Acuzatorii lui Klemp invocă faptul că ofițeri sub acoperire au făcut fotografii în care apar traficanții de persoane escortând vasele pline cu migranți către vasul ”Iuventa”, acesta fiind motivul pentru care vasul a fost sechestrat în vara anului 2017, iar lui Klemp i s-a interzis să mai navigheze în apele teritoriale ale Italiei.

În apărarea sa, Pia Klemp a spus că fotografiile pe baza căreia este acuzată nu au fost făcute în apele teritoriale ale Libiei, ci în Malta. Într-o declarație pentru publicația elvețiană Basler Zeitung, Klemp a spus că riscă acum 20 de ani în închisoare și amendă, însă a spus că este pregătită să apeleze și la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, dacă va fi nevoie.

Klemp vs. Salvini

Susținătării săi au inițiat o petiție online în care cer autorităților din Italia să renunțe la acuzație, petiție care a obținut 80.000 de semnături și în care se spune că judecarea lui Klemp și a membrilor altor echipaje implicate în operațiuni private de salvare ar însemna ”capitularea necondiționată a umanității în Europa”.

El e bărbatul care a spulberat ursul în Harghita. Primele declarații
Recomandări

El e bărbatul care a spulberat ursul în Harghita. Primele declarații

Klemp a afirmat că cel mai rău lucru i se pare că banii folosiție pentru apărare la proces, din care o parte provin din donații, ar fi putut fi folosiți pentru misiuni de salvare.

Acuzațiile aduse femeii căpitan de vas survin în contextul în care Italia a luat măsuri dure de combatere a imigrației ilegale de când Matteo Salvini a devenit vicepremier și ministru de Interne în 2018. Astfel, Salvini a reușit să stopeze în mare parte fluxul de migranți din Libia către Italia și a devenit cunoscut pentru exprimările neconvenționale la adresa migranților cărora le-a transmis că vor vedea Italian ”doar prin telescop”.

Pia Klemp susține că nu doar Salvini este vinovat, ci întreaga Uniune Europeană pentru că ”și-a uitat valorile asumate: drepturile omului, dreptul la viață, la a cere azil și datoria călătorilor pe mare de a-i salva pe cei aflați în pericol”.

Citește și:Încă o navă cu imigranți interzisă în Italia. Salvini: ONG-urile pot ”uita” de varianta ca porturile italiene să preia migranți

Dezvăluire colosală! Cum l-a salvat pe Laurențiu Reghecampf de la moarte
GSP.RO

Dezvăluire colosală! Cum l-a salvat pe Laurențiu Reghecampf de la moarte

Horoscop 20 noiembrie 2019. Gemenii își risipesc toate îndoielile
HOROSCOP

Horoscop 20 noiembrie 2019. Gemenii își risipesc toate îndoielile