Mergi direct la conținut »
O  femeie  a vrut să aducă în România 2.000 de dolari falși
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

O femeie a vrut să aducă în România 2.000 de dolari falși

Se spune că geanta unei femei e un loc plin de surprize în care poți să găsești ce nu te aștepți. Asta s-a întâmplat și în cazul unei femei în vârstă de 29 de ani care și-a pus în poșetă, așa pentru siguranța zilei de mâine, nu mai puțin de 2.000 de dolari...falși. Cu ei voia să intre în România, însă polițiștii de frontieră de la Petea, județul Satu Mare, i-au dat planurile peste cap ;i au oprit-o din drum.

De Cristian Burcioiu,

Relaxată și foarte bine dispusă, șoferița aflată la volanul unui autoturism marca Peugeot înmatriculat în Spania a intrat în Punctul de Trecere a Frontierei Petea  pentru controlul de rutină al documentelor. Numai că fata habar nu avea că cineva le ”ciripise” polițiștilor de frontieră sătmăreni că în minunata ei poșeta sunt și niște bani care nu pot fi folosiți la nici un fel de sesiune de cumpărături pentru simplul motiv că sunt…falși. Așa se face că la controlul genții buclucașe, oamenii legii au descoperit 2.000 de dolari, în bancnote de 100 de dolari care au fost confiscați imediat după ce au fost verificați cu echipamente care au dovedit că nu au nici forma, nici elementele de siguranță ale unor dolari adevărați.

Cărăuș sau pion important al unei rețele de falsificatori?

Mai mult, femeia care a ridicat grațios din umeri și a clipit des atunci când banii de shopping i-au fost luați pe motiv că sunt falși a ajuns pe mâna polițiștilor de la Crimă Organizată. Ancheta care va urma va trebui să stabilească dacă doamna care se plimba cu poșeta plină cu bani falși, originară din Satu Mare, este doar un cărăuș sau chiar un pion important al unei rețele internaționale de falsificatori de bani. Ea este acuzată de punerea în circulație de valori falsificate.

Close
Închide
  Close