Vasile Vlașin, președintele Asociației „Părinţi Salvatori”, a anunțat că îi va dona fetiței costumul popular „în memoria lui Luca”, băieţelul pe care l-a pierdut în urmă cu trei ani.

„Am rămas blocat de un asemenea gest, dar mă feresc să judec, pentru că nu am toate elementele. Dar, dacă situaţia este aşa cum a fost prezentată în presă, e de neacceptat un asemenea comportament. Toţi înţelegem ce înseamnă o fotografie sau o imagine în care toată lumea trebuie să fie îmbrăcată într-un anumit fel, disciplina pentru un cor, dar vorbim totuşi de nişte copii de grădiniţă dintr-o localitate unde poate nu toţi părinţii au posibilităţi financiare. Se putea găsi un rol şi pentru fetiţa respectivă, chiar dacă n-a respectat «dress code-ul»”, a precizat Vasile Vlaşin, conform informatiabuzaului.ro.

Părinții fetiței au mărturisit că fiica lor de patru ani a fost dată afară de la serbarea organizată de grădinița din comuna buzoiană Cochirleanca. Ei susțin că educatoarea a luat această decizie deoarece copila nu era îmbrăcată în costum popular, notează știridebuzău.

„Doamna Albumița Chiriac nu mi-a chemat și mie fetița la serbare, din ce cauză? Nu pot să-mi dau seama. Aproape toți copiii au fost, în afară de fetița mea. Ce, ea are vreun defect? Îmi permiteam și eu să-i cumpăr o ie”, acuză Mihai Văduva, tatăl fetiței, conform sursei citate.

Soții se tem că fetița lor ar putea rămâne cu traume în urma aceastui incident, mai ales că micuța își dorea mult să recite o poezie la serbare.

„A plâns că nu i-a dat și ei o poezie. Îi spusese bunicii să o învețe o poezie dar uite că nu a lăsat-o. Îmi doream ca părinte să o văd cum cântă la serbare, dar asta e”, a spus tatăl copilei.

Revoltați din cauza gestului educatoarei, părinții au depus o plângere la Inspectoratul Școlar Județean Buzău.

De cealaltă parte, educatoarea care ar fi discriminat-o pe fetiță a negat toate acuzațiile. Ea a afirmat că doar 14 elevi din 50 au fost selectaţi pentru a organiza programul artistic.

„Nu a fost vorba despre o serbare, ci o activitate a cercului pedagogic din zona Cochirleanca, o activitate metodică cu doamnele din această zonă. A fost format un grup mic de copii, ca să prezinte un scurt program de primire pe tema Centenarului. Repet, nu a fost serbare, nu le-au fost date poezii copiilor să învețe, ci doar trei versuri ale cântecului care s-a repetat”, a explicat educatoarea Albumița Chiriac, conform știridebuzău.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Buzău au precizat că acest caz va fi dezbătut și de Consiliul profesoral al unității de învățământ de care aparține grădinița. În funcție de concluziile anchetei, educatoarea ar putea fi sancționată.

Sursă foto: informatiabuzaului.ro


Citește și EXPERIMENT LIBERTATEA. Unde fugim când sună alarma? Buncăre private și subsoluri abandonate din anii 90