De Răzvan Luțac,

Cu o lună înainte de premiera filmului “colectiv”, regizorul Alexander Nanau a vorbit, într-un interviu acordat site-ului culturaladuba.ro, despre întreg procesul din spatele peliculei care, după un periplu pe la festivaluri internaționale, va ajunge în România foarte curând.

Nanau este de părere că “povestea îl poate pune pe spectator să se-ntrebe ce face când vede corupție”, deoarece se va afla mereu în balansul dintre “ sau are curajul să facă ceva ce moral e corect”.

În același interviu, regizorul explică de ce a ales echipa de investigații a Gazetei Sporturilor drept unghi de abordare și se înclină în fața whistleblowerilor, celor care au avut curaj să vorbească imediat după incendiul din Colectiv.

“După Colectiv, toate acele voci au fost femei”, remarcă Nanau.

“Am învățat (…) cum să mă uit la presă, să dau încredere celor care au dovedit că sunt de încredere”, adaugă regizorul.

Filmul “colectiv” a fost selectat, în această lună, la prestigiosul festival Sundance din Statele Unite ale Americii, cel mai mare festival al filmului independent din SUA. 

Întregul interviu poate fi citit aici.

Citeşte şi:

Când va avea loc premiera filmului „colectiv”. Documentarul despre cum au ”acoperit intenționat corupția din sistemul de sănătate” se va vedea în zeci de cinematografe din țară

Lucrările pentru salvarea oamenilor din Cumpăna au fost sistate cu totul, ieri, la o zi după ce Libertatea a filmat la fața locului!

Ordonanța militară 4. Ce se va monta la toate intrările în blocuri începând cu 31 martie
GSP.RO

Ordonanța militară 4. Ce se va monta la toate intrările în blocuri începând cu 31 martie

Horoscop 30 martie 2020. Berbecii trebuie să țină cont de prieteni
HOROSCOP

Horoscop 30 martie 2020. Berbecii trebuie să țină cont de prieteni