MENIU CAUTĂ

O măicuță din Timișoara consultă oamenii străzii și îi trimite să își rezolve problemele medicale

Distribuie

Gest impresionat al unei măicuțe din Timișoara, Anastasia, care lunar consultă oamenii străzii și îi trimite să își resolve problemele medicale sau își facă analizele gratuit.

Măicuța Anastasia poate fi numită salvarea oamenilor străzii din Timișoara, ea mergând în fiecare lună la un adăpost destinat acestor persoane, acolo unde îi consultă, le face analize şi îi ajută pe cei fără posibilități să îşi rezolve gratuit problemele medicale.

Astfel, persoane care nu au acte de identitate sau asigurare de sănătate beneficiază de ajutor medical specializat, care de multe ori le poate salva viața, totul grație măicuței și unei colaborări între Mitropolia Banatului şi Fundaţia Profilaxis, scrie digi24.ro.

Astfel, de anul trecut, măicuța, care este specializată în medicină internă, face parte din echipa medicală a unei policlinici private.

”Acolo sunt aproximativ 50 de persoane şi când noi ne-am dus să le ducem hrană şi îmbrăcăminte, am constatat că erau dintre ei foarte mulți, dacă nu putem să spunem că toţi aveau nevoie de asistență medicală” – ÎPS Ioan, Mitropolitul Banatului

”Am hotărât să mergem o dată pe lună, să mergem o dată pe lună eu cu ecograful şi cu asistentul pentru analize.  Şi am zis că e mai ușor să mergem noi acolo, în mediul lor, altfel se simt, altfel vorbesc”, a declarat măicuța Anastasia, medic interne.

Oamenii nevoiași beneficiază astfel de consultații şi de analize gratuite. Sunt văzuți întâi la adăpost, iar apoi, în funcție de starea lor de sănătate, sunt trimiși către alți medici specialiști, în policlinică.


Citește și: JURNAL DE FRONT DIN AFGANISTAN. Ziua 8: Alexandru și Deniz, o poveste de dragoste cu reguli de război – VIDEO

Citește mai multe despre maicuta pe Libertatea.

Comentarii