Şeful unităţii de investigaţii criminale a poliţiei din Surabaya, AKBP Sudamiran, a declarat că echipa sa a dejucat o tentativă a unei mame de 22 de ani, identificată sub numele LA, de a-şi vinde bebeluşul de 11 luni unui client din Bali, pentru suma de 15 milioane de rupii, adică aproximativ 987 de dolari.

În total, patru persoane au fost arestate, printre care şi mamă de 22 de ani, dar şi o persoană de 29 de ani care ar fi intermediat tranzacţii de acest gen în Surabaya, al doilea oraş ca mărime din Indonezia. Celelalte două persoane sunt o moaşă şi un bărbat din Bali, suspectat că ar fi client al reţelei.

Toţi cei patru arestaţi riscă până la 15 ani de închisoare pentru încălcarea legilor de protecţie a copilului, precizează sursa citată.

Totul a plecat de la o sesizare privind un cont de pe site-ul de partajare de fotografii, cu numele „Konsultasi Hati Privat”, care pretindea că oferă consultaţii pentru femei însărcinate şi servicii de adopţie. Pe pagina de Instagram apăreau fotografii alb-negru cu ecografii, mame însărcinate şi copii cu feţe blurate.

Totuși, poliţia susţine că a descoperit dovezi că au fost efectuate tranzacţii monetare. Contul de Instagram era încă activ vineri dimineaţă, pe 12 octombrie, şi avea peste 700 de followeri, ulterior fiind dezactivat.

Potrivit UNICEF, în jur de 100.000 de copii sunt traficaţi anual în Indonezia, cei mai mulţi fiind forţaţi să se prostitueze.

Iar când nu sunt vânduți, copiii din Indonezia sunt umiliți… chiar de către cei care ar trbui să-i protejeze. Anul acesta, la sfârșitul lunii februarie, un tată și-a obligat bebelușul de 9 luni să fumeze, iar mama copilului a fost forțată să fotografieze momentul.


Citește și: VIDEO/ A adoptat primul copil pe care l-a avut în grijă. Gestul extraordinar al unei femei care face voluntariat la Spitalul «Marie Curie»