Mergi direct la conținut »
O nouă avalanşă a blocat drumul de acces spre localitatea Valea Vinului, din Bistriţa-Năsăud
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > O nouă avalanşă a blocat drumul de acces spre localitatea Valea Vinului, din Bistriţa-Năsăud

O nouă avalanşă a blocat drumul de acces spre localitatea Valea Vinului, din Bistriţa-Năsăud

Drumului de acces spre localitatea Valea Vinului din judeţul Bistriţa-Năsăud a fost din nou blocat, din cauza unei avalanșe care s-a produs joi dimineața. Astfel, cantitatea masivă de zăpadă a acoperit o porţiune din drumul comunal care leagă localităţile Rodna şi Valea Vinului.

Primarul comunei Rodna, Valentin Grapini, a precizat pentru AGERPRES că acest drum este singura cale de acces către localitatea Valea Vinului, în care locuiesc aproximativ 200 de oameni.

Cei de la primărie acţionează în zonă cu trei utilaje, primarul estimând că, în jurul orei 12,00, drumul va fi redeschis, potrivit Agerpres. Valentin Grapini spune că va fi nevoie, pe viitor, de montarea unor plase de sârmă pentru asigurarea versantului, astfel încât astfel de căderi de zăpadă să fie evitate.

Zilele trecute, o avalanșa s-a produs între Cotele 2000 și 1400, în zona Zadele. Deși salvamontiștii au avertizat turiștii cu privire la pericolul la care se expun dacă schiază înafara pârtiilor marcate, nu toată lumea respectă avertismentul specialiștilor.

Citește și

Condamnată la moarte și la recunoștință. De două decenii, o femeie dintr-un sat vasluian luptă pentru viață cu sistemul sanitar, cu geografia, cu birocrația, cu starea vremii

Close
Închide
  Close